Moj profil

Top 10: Zdravi recepti za večeru od kojih rastu zazubice

Izborom hrane i namirnica koje unosite, pokažite tijelu da vodite računa o nutritivnom balansu svoje prehrane.

Pikantne pogačice

Za tople popečke od tikvica i sira preostaje od namirnica koje su vam pri ruci poput brašna, sira, luka i začina oblikovati popečke. Pretvorite ih u laganu večeru na način da ih upotpunite jajetom na oko i sezonskom salatom. Što to osim doze pikantnosti imaju pikantne pogačice u odnosu na sve ostale? Umjesto klasične kombinacije tijesta i nadjeva, ove se rade od jedinstvene smjese u koju se dodaje pašteta pa im je priprema brža, a okus (p)ostaje izvrstan.

Pirjana riža

Jedna poprilično česta namirnica poput riže, može već pomalo i dosaditi pa donosimo način kako pripremiti pirjanu rižu u savršenoj simbiozi okusa s češnjakom i kurkumom uz dodatak Vegete BIO.  Upotpuniti je možete i mesnom namirnicom po izboru, a ukoliko ne konzumirate meso, onda je prženi tofu s tikvicama i rižom prijedlog za idealan obrok kojim možete završiti ovaj dan. Želite li jelo učiniti još bogatijim, poslužite ga uz kuhano povrće poput brokule ili zelenih mahuna.

Pita od kozjeg sira i mrkve

Ako vam pita od kozjeg sira i mrkve na prvu i ne zvuči kao najbolji izbor, znači da je još niste isprobali, jer imamo samo riječi pohvale za prhko slano tijesto nadjeveno sirom i mrkvom. Zvuči li vam kao dobra ideja za današnju večeru, jelo možete servirati i u više manjih kalupa te poslužiti jednu pitu kao pojedinačni obrok. Podsjeća li vas sat da je vrijeme za večeru, ali još imate zakazanih obaveza, nepunih pola sata bit će dovoljno da pripremite salatu s piletinom i jogurtom. A za one trenutke kad ekipa samo što nije pred vratima, a vi još nemate niti ideju što poslužiti, predlažemo da sve prepustite mašti i iskoristite vrijeme za igru, jer u desetak minuta kreirat ćete maštovite dip namaze.

Zlatni napitak

Napitak na kojemu će tijelo biti zahvalno na kraju dana, sadrži tek nekoliko sastojaka, a daje višestruk učinak. Smjesa od kurkume, začina i ulja može se čuvati u hladnjaku i za nekoliko minuta jednostavno pretvoriti u zlatni napitak. Volite li opuštanje uz hrskave, slatke i aromatične zalogaje, kekse bez glutena s mirisom cimeta poslužite uz gingerbread napitak. Nakon treninga imate još 5 minuta snage za pripremu večere? Odgovor je u proteinskoj zdjelici s voćem nakon treninga  u kojoj ćete dobiti ukusan obrok dodatno obogaćen chia sjemenkama, medom, kokosom ili omiljenim orašastim plodovima, a sve u skladu s preporukama Podravkine nutritivne strategije. Naime, Podravka je kroz razvoj svojih proizvoda usmjerena na zdravu, uravnoteženu te održivu prehranu, a cilj je omogućiti zdrave i visokokvalitetne proizvodi adekvatne hranjive vrijednosti i izvrsnog okusa pa je na policama trgovina svima dostupna hrana koja brine o vama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.