Moj profil

Kad zamiriše roštilj: 8 slasnih prijedloga za kombinacije s grilla

Vrijeme je za roštilj! Iskoristite tople dane pred nama i pripremite ukusna jela s grilla koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Proljeće je idealno vrijeme za pripremu obroka na otvorenom, a lijepo i sunčano vrijeme pravim gurmanima znači samo jedno – roštiljanje i ukusne grill zalogaje. Ako ste i vi među njima, već se ovog vikenda okružite dobrim komadima mesa (ili ribe) i uživajte uz sjajno pripremljenu hranu. Pečenje roštilja ne zahtijeva kompliciranu pripremu. Dovoljno je, uz kvalitetne namirnice, naoružati se dobrom marinadom. Naime, marinada upotpunjuje okus, povećava sočnost i poboljšava teksturu mesa i ribe s roštilja, a dobra kombinacija začina zaslužna je da svaki zalogaj postane pravi gurmanski užitak. Ne znate li kojim jelima osvojiti prisutne, donosimo sedam odličnih prijedloga za kombinacije s grilla s kojima nećete pogriješiti.

Savjet: Pri proučavanju ovih recepata imajte na umu da se pravi znalac od amatera razlikuje u detaljima. Uočite ih!

Svi vole rebarca

Priprema svinjskih rebaraca najbolji je test koji određuje jesmo li pravi majstor roštilja ili tek početnik. Zadivite svoju ekipu najukusnijim i najsočnijim BBQ svinjskim rebarcima pečenim u foliji posluženim uz povrće, mladi luk i feta sir. Kad jednom isprobate ovaj recept, vjerujte nam, često ćete mu se vraćati.

Nijedan roštilj ne prolazi bez dobro marinirane vratine

Malo koja zabava na otvorenom može proći bez vratine, a mi vam predlažemo kombinaciju koju će svi obožavati - vratinu sa zapečenim grahom. Tajna je u dobroj marinadi, držanju mesa na sobnoj temperaturi, adekvatnom vremenu pečenja i ukusnom prilogu od zapečenog graha koji se izvrsno slaže uz svinjsku vratinu s roštilja.

Ako ste više tip za ribu…

Iako nam na spomen roštilja prvo na pamet pada meso, ne smijemo zaboraviti na ribu s grilla koja je prava poslastica za sve ljubitelje ribljih delicija. Profinjenoj ribi kao što je sočni losos s roštilja malo tko će moći odoljeti. Premazanog pikantnom marinadom jednostavno ga ispecite na kolutovima limuna i poslužite s povrćem.

Imamo nešto i za ljubitelje povrća, piletine, ali i piva

Pileći ražnjići s povrćem i pivom najbolja su moguća simbioza. Okus fantastičan, a priprema više nego jednostavna. Kako biste izbjegli presušivanje nježnog bijelog pilećeg mesa, učinite ga sočnim uz pomoć savršeno aromatizirane marinade od piva i poslužite uz punjeni luk.

I još nešto za ljubitelje povrća i piletine

Pileći bataci marinirani u BBQ marinadi još su jedno od jela s roštilja koje obavezno morate isprobati. Bogata marinada učinit će meso sočnijim i dati mu poseban okus kojemu ćete se uvijek rado vraćati. Ukusne batke poslužite uz šarenu meksičku salatu koja je nezaobilazan dio svake dobre roštiljade.

I lungić je odličan na grillu

Još jedan rado viđen gost na užarenim rešetkama roštilja je slasni lungić. Marinirajte ga u marinadi za pikantno pečenje koja će doprinijeti da lungić bude još slasniji, a poslužite s pikantnim batatom, blagim ajvarom i miješanom salatom. Ova kombinacija okusa oduševit će vas pri svakom zalogaju!

…a posebno je slastan kada ga se omota pancetom

Jelo koje će vas ugodno iznenaditi, a neće jako namučiti je neodoljivi lungić u panceti s grilla. Svinjske medaljone začinite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom, omotajte pancetom i poslužite sa šparogama i ajvarom. Brzo, jednostavno i slasno!

I pljeska za kraj!

Sočne pljeskavice neizostavna su delicija većine roštilja - bilo da je riječ o klasičnim verzijama, onima punjenim sirom ili pak pikantnima, koje preferiraju ljubitelji ljute hrane. Ako ste u timu fanova pikantnih okusa, obožavat ćete recept za vatrene pljeskavice. Poslužite ih s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

Inspiraciju za još slasnih kombinacija s roštilja pronađite na stranici meat&more.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.