Moj profil

Omiljeni s razlogom: 12 recepata u kojima krema ljubi voće

Združite svoje omiljeno sočno voće, maline, breskve ,nar ili grožđe s baršunastim kremama od sira, čokolade i vanilije i uživajte u rajski ukusnim kolačima i tortama.

Ma tko ne voli kremaste slastice? Ako su one k tome još i s voćem, tko im ipak može reći ne hvala! A, kako i ne bi kad se voće tako dobro slaže s našim omiljenim  šlagom, kremastim sirom, jogurtom, čokoladom, vanilijom, pudingom, itd.

Bas kao što svi volimo slastice s voćem tako su i coolkini recepti namijenjeni svima, i apsolutnim početnicima i pravim majstorima slastičarstva. Stoga iskoristite svoje pravo na slatko i uživajte u neodoljivo lijepim i ukusnim, voćno sočnim kolačima i tortama

Please say cheese!!!

Bez sumnje mnogima se od nas već i pri spomenu na slastice s kremastim sirom i voćem na licu pojavi široki osmijeh baš kao za fotkanje. Stoga se čim prije razveselite zanosno kremastom mascarponatom s voćem, koja oduševljava kako sa svojom podlogom od keksa i lješnjaka, tako i neodoljivom kremom od borovica, slatkog vrhnja i sira mascarponea.

Među kremastim slasticama s voćem mnogima su, posebno ljeti, jako zanimljive i one za koje čak ni ne moramo imati pećnicu.

Rajske užitke svim čulima obećava i rajska torta koja nas već na prvi pogled mami slasnom kremom od šlaga i sira, te sočnog crvenog bobičastog voća. Dugo, dugo osmijeh s našeg lica neće skinuti ni sangrija torta s voćem i crnim vinom koja se osim s kremom od baršunastog sira može, baš kao i naš omiljeni ljetni napitak, pohvaliti i s pravim obiljem sočnog voća.

Neki to vole i bez pečenja

Među kremastim slasticama s voćem mnogima su, posebno ljeti, jako zanimljive i one za koje čak ni ne moramo imati pećnicu. Kako čak i torte mogu biti i nepečene i slasne, počastite se s neobično ukusnom, raskošnom i nadasve maštovitom tortom bez pečenja s narom koja svoje čari zahvaljuje kako naru, tako i datuljama, bademima, indijskim oraščićima i ružinoj vodici. Velike šanse za dugo pamćenje ima i zamamni tart bez pečenja s breskvama u čijoj se kremi breskve druže s javorovim sirupom, kokosovim mlijekom i sokom od limuna. Bez sumnje pravo oduševljenje će izazvati i nepečeni lemoncella mini tartovi, slasni i osvježavajući minići koji će zasigurno biti zvijezde vaših ljetnih druženja.

Ništa, baš ništa kontra čokolade

Bila ona crna, mliječna ili bijela nitko, baš nitko nema ništa protiv naše omiljene čokolade. Jednostavno, čokolada je stvorena za uživanje koje dodatno pojačajte i  s voćem, te spremite prefinu šarlotu s parfe kremom od čokolade i malina koja osvaja svojim posebno  osvježavajućim slatko kiselkastim okusom. Iako bijela čokolada i nije prava čokolada, prepuna je slasnog maslaca koji tart s narom i bijelom čokoladom čini još primamljivijim našim okusnim pupoljcima. Čokoljupce će zasigurno oduševiti i male pjenaste parfe tortice s malinama koje se prave važne s podlogom od čokolade, kremom od malina i amareta, te preljevom od džema.

Voćne slastice boje i mirisa vanilije

Vanilija, čarobni začin koji godi kako našem nepcu, tako i emocijama,  te prizivlje sjećanja na djetinjstvo, savršeno se snalazi i s voćem i u najraskošnijim vrstama  kolača, tortama. Primjerice ugodite si prozračnom  finom tortom s breskvama, malinama i kremom od vanilije kojoj poseban tač daje i žele od bresaka. Sve čari složne ljubavi vanilije i crnog grožđa, otkrijte i u doista posebnoj torti s nadjevom od grožđa koja će oduševiti i najizbirljivije ljubitelje slatkog. Iako nije baš jednostavna za pripremu, svojom vanjštinom i finim  okusom oduševljava i torta od vanilije s makom i želeom od malina koja kao da je stvorena za ljetne svečanosti.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.