Moj profil

Ne znate što s bundevom? Isprobajte recepte za deserte od kojih rastu zazubice

Svojom bojom nalikuje na godišnje doba kojim vlada. Bilo u slatkim ili slanim kombinacijama, bundeva je namirnica koja se mora naći na vašem stolu.

Osim što je izuzetno fino, meso ove namirnice bogato je vitaminima i mineralnim sastojcima. Njezin najveći značaj u zdravlju proizlazi iz beta – karotena koji ima zaštitno djelovanje u organizmu. Sjemenke imaju još veću hranjivu vrijednost, a bogate su mastima, bjelančevinama i ugljikohidratima. Radi očuvanja hranjivosti, sjemenke prije upotrebe treba oljuštiti.

Iako smo je navikli pripremati u slanim kombinacijama, ova izuzetno zdrava i prilagodljiva namirnica sjajan je sastojak za upotpuniti desert i slatke okuse.
Isprobajte tortice od bundeve i đumbira za novi, drugačiji okus deserta


Nedostaje li vam vremena za dugu pripremu deserta, tortice su idealan odabir kako biste zasladili svoje nepce. Jesenska kombinacija bundeve i đumbira oduševit će i vaše goste, osobito one željne novih okusa. A da se bademi i bundeva itekako slažu, dokazuju mini tartovi koji sljubljuju ova dva okusa.

Kolač od bundeve tradicionalnog izgleda ispunit će dom toplim mirisima, a biti spreman za samo sat vremena. Ovom će slasticom prevladavati okusi bundeve, oraha i grožđica. Kako bismo dokazali da je omiljenu namirnicu jeseni stvarno moguće iskoristiti na različite načine, tu je biskvitni kolač u kojem se miješaju đumbir, muškatni oraščić i cimet s pireom od bundeve. Odlična slastica za zaštitu od zime.

Ne želimo propustiti pričati o čokoladi kada su u pitanju slastice. O'Plant kocke s bundevom i čokoladnom kremom vaš je novi omiljen desert uz šalicu toplog napitka u dane kada se želite utopliti. Osim toga, ovaj je recept veganski pa stvarno nitko s njime ne može pogriješiti! Bogat je začinima pa je i njegov miris očaravajući.  

Halloween slastice

Iako američki, ovaj praznik zna biti povod za zabavu i kod nas! U Noći vještica mnoga dvorište krase izdubljene bundeve, ali mi imamo bolje ideje. Ove godine napravite najslađe deserte koji će biti zabavni za vidjeti i ukusni za pojesti. Za jednostavniji desert izaberite muffine sa slatkim duhovima ili muffine sa strašnim duhovima za one koji vole ukrašavati svoja jela. Posebnom okusu kolačića u kalupu pridonijet će pire od bundeve.

Torta od bundeve, cimeta i karamela bit će hit na vašem Halloween partyju. U receptu se nalaze ideje kako je ukrasiti, a možete je ostaviti i bijelom poput duha! Iskoristite ovaj prefin desert i u nekim drugim prilikama.

I za kraj, malo kreme

Roladice su mnogima omiljeni desert, a varijacija je bezbroj. Rolada od bundeve ona je koje se nećemo zasititi ove sezone, pogotovo kada jednom probamo sljubljivanje oraha i crvene bundeve. Druga verzija nije ništa zahtjevnija, a jednako je ukusna – rolada s kremom od bundeve razveselit će svaki jesenski objed.  

Ne smijemo izostaviti niti ljubitelje cheesecakea koji će dobiti još jedan predivan okus u svoju knjigu recepata. Kremastom siru u glavnom ulozi ovaj će se puta pridružiti narančasta bundeva. Njihovi su okusi zaljubljeni kao par s ekrana.

Iznimno lagana kombinacija naći će se u čaši u obliku poznatog talijanskog deserta.
Tiramisu s bundevom jednostavna je i iznimno ukusna slastica, nemojte je propustiti!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.