Moj profil
Cool chef mjeseca travnja – alek
Cool chef mjeseca travnja – alek

Cool chef mjeseca travnja – alek

Ono po čemu je alek najpoznatija i ono s čime nas i doslovno obara s nogu su njezini posebno lijepi ukrasi za torte i dekoracije od šećera, fondana, royal icinga i gumpaste.

Svima koji su navijali za alek želja se ispunila, a onima koji je još nisu stigli upoznati predstavljamo novu cool cheficu. Naša draga Vukovarčanka koja živi u Hong Kongu i redovito unosi maštovite recepte i savršene dekoracije nikako nije mogla proći nezapaženo. Njezini cvjetni buketi, ruže, orhideje, kale, trešnjin cvijet, jorgovani, ciklame, petunije, dalije, đurđice, visibabe i ostalo cvjetno društvo toliko su stvarni i da ih nismo vidjeli u fazama rada mislili bi da su to slike pravog cvijeća. No sve te kreacije su njezinih ruku djelo, pa ako je prirodu i cvijeće uopće moguće oponašati, onda je to alek uistinu uspjelo.

U preko 300 recepta pokazala nam je svoje umijeće pri izradi i dekoriranju slastica, a našlo se tu i "slanih" jela koje je aranžirala na jedinstven i efektan način: Zapečeni poriluk, losos i komorač, Slano božićno drvce od palačinki, Palačinke s gljivama, Zapečene tikvice s lososom, Pogačice s patlidžanom, Pogača od pirovog brašna s ružmarinom, Slana torta s palačinkama, tikvicama i špinatom...

alek je specijalista za izradu fantastičnih pečenih i nepečenih torti kojih ima toliko da ćemo vam pokazati samo neke od njih: Leptirov san, Tiramisu torta, Torta od lješnjaka, malina, jagoda i bijele čokolade s aromom mente, "Citrus cranberry cake", Torta od pinjola, Akvarijum torta, "Celebrate life" torta, Sočna torta s kruškama, Nepečena tortica s malinama, Nepečena torta od kestena i naranče.

Uz torte alek je objavila i seriju vrlo kreativnih i zaista posebnih šarlota: Šarlota za muškarce, Šarlotica s kruškama, Šarlota s bobičastim voćem, Šarlota hortenzija, Vesela šarlota od ananasa, a posebno su nas oduševile prelijepa Lampa šarlotica i šarlota šaljivog naziva i izgleda - "Zdjela s kokicama". 🙂

No ono po čemu je najpoznatija i ono s čime nas i doslovno obara s nogu su njezini ukrasi za torte i dekoracije od šećera, fondana, royal icinga i gumpaste. Objavila ih je jako, jako puno, a mi izdvajamo: leptira od šećera, ukrase od šećera s mjehurićima, ukrase od vučenog šećera, ukrase od karamela, ukrase od izlivenog šećera, ukrase od preljeva za torte, čipku, cushion lattice, strings, extensions, royal icing ukrašavanje, čipkastu torticu, suhi cvjetni aranžman, bas relief ukras, školjke sa cvijetom, ikebanu, island dreams, pticu i gnijezdo, vrapce i ruže, patka, labudove, marcipan Bambija, vilu na cvijetu, vilinog konjića... Gledajući ih možda ste i vi pomislili "ma ljudi je li to moguće"? Da, da, itekako je moguće. Draga alek, ostavila si nas bez daha, ostadosmo bez riječi, začuđeni, zadivljeni... 🙂 Sve ove kreacije prava su jestiva remek djela. I osim što sjajno izgledaju, objašnjene su s detaljnim postupcima izrade iz kojih se može mnogo toga naučiti.

Priču o alek ne možemo dovršiti bez da spomenemo da je ona velika ljubiteljica životinja, a sigurni smo da će njezine prelijepe mace biti ponosne na svoju cool cheficu. I nadamo se da nakon izlječenja, Sophie više neće imati problema s očima.

Ako smo imali kraljicu muffina, kraljicu palačinki, kraljicu minijatura, onda je alek u potpunosti zaslužila biti kraljicom šećernih i gumpaste skulptura, stoga ova titula odlazi u prave ruke. A Vama, draga alek, veliko hvala na jedinstvenim kreacijama kojima ste obogatili ovaj cool svijet i proširili naše kulinarske horizonte. Želimo vam puno uspjeha u radu i da nadalje s nama dijelite svoju umjetnost!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.