Moj profil
Cool Chef mjeseca lipnja - ruzmarin82
Cool Chef mjeseca lipnja - ruzmarin82

Cool Chef mjeseca lipnja - ruzmarin82

8.7.2018.coolinarika

ruzmarin82 svojim je receptima i fotografijama obogatila Coolku, a Luka i Filip obogatili su njezin život.

Druženje s ruzmarin82 započelo je prije gotovo sedam godina u Bosni, a nastavljeno je u Kanadi, gdje danas uživa u ljubavi i brizi za obitelj, koju izražava i kroz izradu kolača. Raznolikošću recepata, ali i vedrom osobnošću i toplinom unijela je čistu pozitivu, ali otkrili smo njezinu tajnu.... nije teško biti Cool chefica kad je tako sladak pomoćnik s njom u kuhinji.

Ove je godine obitelj dobila novog člana, jer Luka je dobio bracu i u lipnju proslavio treći rođendan, a njegova je mama postala Cool chefica. Slobodno možemo reći kako se lijepe stvari događaju i želimo da tako potraje i dalje.

Njezini kulinarski počeci sežu u prošlost do bakine kuhinje na koju čuva topla sjećanja, a danas joj iz nove kuhinje stižu kolači od kojih u ljetnom i tropskom stilu biramo kokos i opet kokos.

Na samom su početku bile hurmašice, ali iako nisu ispale kako je zamislila, nije odustala od njih, jer ne odustaje tako lako i sprema se suočiti sa svim životnim izazovima. Njezin je moto ne razmišljati što će izgubiti ako pokuša, već što dobiva ako uspije... Stoga je i kulinarskih tragedija sve manje, jer kao u životu, tako i u kuhinji, kad nešto krene neočekivano, ne doživljava tragično već nastoji izvući maksimum pozitive.

Inače, za njihovim svakodnevnim obiteljskim stolom prevladava bosanska kuhinja i puno raznolikih kolača za svaku prigodu, za koje prima brojne pohvale. Moramo se složiti da izgledaju slasno i jasno je da istinski uživa u kuhinji. Iako, ponekad nas iste stvari mogu istovremeno opuštati, kao i naživcirati, ali to je definicija ljubavi sažeta u doručku za dvoje pa je stoga jasno da kuhanju pristupa s puno strasti i ljubavi.

Znamo da goste voli ponuditi keksima s kavom ili uz kavu, a još su joj draži kolači s višnjama. Od pita bi na prvom mjestu bila ona s tikvicama, od glavnih jela bi se na stolu mogle naći baš punjene paprike, a veliki interes korisnica izazvao je način pravljenja domaćeg sira.


Naša Cool chefica drži do obljetnica pa izdvajamo njezin prvi recept, prvu godišnjicu, 200. recept i 300. recept na Coolinarci. Znamo da će je razveseliti ova prisjećanja, jer iako nekad nismo tamo gdje bismo poželjeli, srce i misli mogu biti tamo gdje mi želimo da budu.

Za ruzmarin82 obitelj je na prvom mjestu i gaji čvrste obiteljske spone pa stoga i često posegne u maminu bilježnicu, koja joj je čest izvor inspiracije za obiteljske recepte. Među njima je recept za salatu od paprika, jaffa kocke ili jednostavno za svima obožavanu maminu tortu. Na taj način održava vezu, ali i obiteljsku tradiciju. U prilog tome govori i recept posvećen sestri.

Skidamo rusku kapu na mnoštvu predivnih inspirirajućih recepata, fotografija i iskustva iz kojih smo naučili da neplanirani kolači najčešće ispadnu najbolji kolači.

Zaslužila je ovu prestižnu titulu, a od supruga vjerujemo da je zavrijedila žuto cvijeće, jer svi znamo da takvo najviše voli.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.