Moj profil
Vegeta zna: Topli obrok u školi najvažniji je obrok u danu!
Vegeta zna: Topli obrok u školi najvažniji je obrok u danu!

Vegeta zna: Topli obrok u školi najvažniji je obrok u danu!

Upravo iz tog razloga pokrenut je nagradni natječaj, odnosno akcija za osnovne škole diljem Hrvatske: „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“, kako bi svaki mališan dobio priliku uživati u toplom i kvalitetnom školskom obroku

Djeca u školskoj dobi još uvijek intenzivno rastu i razvijaju se, stoga su im važni pravilna prehrana i kvalitetne namirnice. Umjesto brzih obroka punih šećera i praznih kalorija, prednost bi trebalo dati voću i povrću, mliječnim proizvodima i jelima koja će mališanima, osim što će ih zasititi, osigurati bogatstvo nutrijenata, a pritom su i ukusna. To su, primjerice, tjestenina sa salsom i tunom ili ukusna mediteranska salata od piletine, zatim zabavne loptice s prosom i blitvom ili pak grah s junetinom i povrćem.

Kako bi mališanima osigurala što kvalitetnije obroke za vrijeme boravka u školskim klupama, Vegeta će tijekom 2023., kroz natječaj „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“, novčanom donacijom omogućiti trima osnovnim školama u Hrvatskoj da opreme ili urede svoje kuhinje ili blagovaonice.

Kako? Od srijede, 15. veljače do srijede 15. ožujka 2023. od svakog prodanog Vegeta plavog pakiranja Kako? Od srijede, 15. veljače do srijede 15. ožujka 2023. od svakog prodanog Vegeta plavog pakiranja odvojit će se 0,10 eura za ovu akciju.

Na koji se način škole mogu prijaviti na natječaj?

Prijave se podnose od 15.2. do 15.3.2023. godine isključivo na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr., a moraju sadržavati sljedeće:

  • Video u trajanju do maksimalno dvije minute u kojem će škole pokazati potrebu za renoviranjem, odnosno opremanjem školskih kuhinja ili blagovaonica
  • Tekst do maksimalno 1.000 znakova u kojem se navodi na što bi utrošile dobivena sredstva
  • Podatak o postotku učenika koji redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji
  • Podatke o školi: naziv i adresu škole te kontakt zaposlenika ili zaposlenice, odnosno odgovorne osobe za prijavu te kontakt broj telefona

Od pristiglih prijava, tri odabrane škole primit će novčanu donaciju

Nakon predselekcije, u kojoj će se provjeriti zadovoljavaju li prijave sve navedene kriterije, škole koje su ispravno dostavile sve traženo ulaze u sljedeći krug glasanja:

  • U prvom dijelu, od četvrtka 16.3. do nedjelje 19.3.2023., Podravkin tim stručnjaka će, na temelju navedenih kriterija, odabrati 10 škola koje ulaze u uži izbor za pobjednika.
  • U drugom dijelu, od ponedjeljka 20.3. do četvrtka 30.3.2023. na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr svatko tko želi ima priliku dati svoj glas jednoj od 10 odabranih škola. Trima školama s najviše glasova na kraju će biti dodijeljena novčana sredstva, podijeljena u tri jednaka dijela.

Kupovinom Vegeta plavog pakiranja svatko od nas sudjeluje u donaciji

Kad kuhate, pri ruci vam je Vegeta i znate će jelo ispasti sjajno i biti ukusno, baš svaki puta. A sada, kupovinom Vegeta plavog pakiranja od 15. veljače do 15. ožujka 2023., osiguravate da se od svakog prodanog komada odvoji 0,10 eura za akciju “Doniramo i školske kuhinje renoviramo“ te da će djeca i u školama imati obroke spravljene kao kod kuće. Jer, iako doručak slovi za najvažniji obrok u danu, složit ćete se da bi jednako kvalitetan trebao biti onaj koji mališani konzumiraju u školi. Osim kupovinom Vegeta plavog pakiranja, od 20. ožujka do 30. ožujka svojim glasom na stranici www.doniramo.vegeta.hr možete pomoći odabranoj školi da dođe korak bliže ovoj vrijednoj donaciji. Važno je napomenuti i kako baš svaka škola koja se prijavi dobiva vrijedan poklon paket i brošuru sa savjetima i receptima o namirnicama i prehrani djece školske dobi. Hvala svima koji se uključe, jer u akciji “Doniramo i školske kuhinje renoviramosvakog od vas trebamo!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.