Moj profil

Grill salate: Pravi gastro užitak za sve ljubitelje roštilja

Ako za vas nema odmora kad je u pitanju zdrava prehrana, onda su bogate salate pripremljene s mesom ili ribom s roštilja idealan odabir za ručak ili večeru

Pred nama su sve duži, sunčaniji i topliji dani koji pružaju pregršt ideja za različite aktivnosti i druženja na otvorenom. Jedna od najdražih velikom broju ljudi svakako je roštiljanje. Roštilj vole svi, bilo da se radi o dobrom komadu mesa, ribi ili grilanom povrću, a tu su i nezaobilazne salate koje su zbog svoje svježine i okusa odličan dodatak mesu i ribi s roštilja. No dobra salata ne znači tek punu zdjelu zelene salate. Naravno, i to je opcija, ali postoje i neke druge ukusne varijante koje mogu čak i zamijeniti glavno jelo.

S obzirom na to da zbog toplijih dana težimo sve laganijim obrocima, raznovrsne salate s mesom ili ribom s roštilja idealan su odabir za svakoga. Takvim obrokom unosimo u organizam sve potrebne hranjive sastojke, a pritom ne opterećujemo probavu jer je jelo lako probavljivo. Što se sastojaka tiče, improvizacija je dobrodošla, no svakako iskoristite blagodati proljeća pa u svoje salate ubacite svježe povrće koje se nudi. Ne zaboravite i na preljeve i dresinge, koji su najzlaslužniji za to da salata ne bude bezukusna i dosadna pa im posvetite dovoljno pažnje prilikom pripreme.

Zbog svega navedenog, sigurni smo da ćete već na sljedećem druženju uz roštilj poželjeti pripremiti ukusnu salatu kao glavni obrok pa vam za inspiraciju donosimo tri slasna recepta:

Piletina s grilla na salatu

Salata s piletinom s grilla jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kombinacija pilećih prsa, avokada, svježeg povrća i ukusnog preljeva od jogurta i ajvara čini je pravom energetskom bombom bogatom dobrim i zdravim mastima. Lako se priprema, a puna je namirnica koje nas čine sitima pa vjerujemo da će mnogima biti favorit.

Tuna s grilla na salati

Bezbroj je recepata za salatu od tune, a mi vam donosimo jedan koji ćete obožavati. Riječ je o slasnoj salati u kojoj glavnu riječ vodi tuna s grilla, a poseban okus daju joj raznobojno povrće te preljev od ajvara, maslinovog ulja i bosiljka.

Salata s kobasicom i batatom

Salata s kobasicom i batatom nije baš tako lagan obrok, ali je nevjerojatno ukusan i ne traži puno filozofiranja u kuhinji. Dovoljno je ispeći batat i kobasicu, staviti ih na mladu rikulu, posuti narezanim mladim lukom i peršinom te nakapati preljevom od ajvara, maslinova ulja i limuna. U nekoliko jednostavnih koraka dobit ćete maštovito jelo u kojem će uživati sva osjetila.

Inspiraciju za još slasnih kombinacija s roštilja pronađite u Knjižici grill recepata "Bez puno drila do sočnog grilla".

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.