Moj profil
Cool chefica mjeseca rujna - pupagtz
Cool chefica mjeseca rujna - pupagtz

Cool chefica mjeseca rujna - pupagtz

Ravno iz srca Dalmacije s predivnog otoka, dolazi nam naša nova Cool chefica koja nas je oduševila maštovitim pecivima, slasnim pitama i kolačima s jabukama.

Iako u njezinoj kuhinji prevladava povrće, a kolač gotovo da je nezamisliv bez jabuka, može se osjetiti kulinarska kombinacija bosanske i dalmatinske kuhinje.

Protekle su godine i godine od njezine prve torte pa do današnjih 170 recepata koje je podijelila s nama. Drago nam je da smo sudjelovali u njezinom kulinarskom usponu i bili dio cool ekipe s kojom je razmijenila riječi, recepte, fotografije, iskustva... a ne tako davno obilježili smo „stotku“, kolač u kojem se doista može uživati svim osjetilima.

Kada se već prisjećamo prvih koraka, prisjetimo se i prvog recepta pod nazivom Sad ga vidiš, sad ne vidiš, budući da je „sklon nestajanju“, što sa stranica, što s tanjura :) Isto bi se tako mogao nazvati i „druga šansa“. Za sedam godina druženja, pupagtz nas je počastila receptom za ovu poslasticu.

Ljudi se mijenjaju, rastu, sazrijevaju i onda u nekom trenutku shvatimo da volimo hranu od koje smo nekada bježali jer su nas žlicom ganjali oko stola... Ne znamo baš je li naša Cool chefica ikada ranije doslovno bježala od tikvica, ali danas je njihov fan. Mogli bismo zajedno i osnovati klub ljubitelja jela od tikvica u slanoj, ali i u slatkoj verziji.

Do sada još nismo upoznali nikoga tko ne voli palačinke, a mogu se pripremiti u različitim kombinacijama i varijantama... pupagtz se odlučila za zvjezdaste palačinke. Kako se sve ove godine družimo i upoznajemo, otkrili smo i njezinu kulinarsku slabost - peciva i pogače, jer imaju jednostavno ono nešto, čemu je teško odoljeti. I mi to možemo razumjeti :)

Budući da suprug obožava kolače s jabukama, pupagtz ih često koristi u svojim receptima pa joj oni uspijevaju baš svaki put, čak i ako je riječ o nevidljivim jabukama. Vjerujemo da je jednako uživao i u rođendanskoj voćnoj torti (bez jabuka).

Cool chefica ne može doći s dalmatinskog otoka, a da ne istaknemo bar jedan njezin recept s blitvom. Budući da voli povrće, predstavila nam se svojim zanimljivim, brzim, vegetarijanskim receptom koji jednako godi i kao doručak, ručak ili pak marenda.

Ova naša vrijedna kuharica voli kulinarske emisije pa na naše stranice izravno s malih ekrana dolaze i maštoviti recepti u njezinoj izvedbi poput Trokutića sa špinatom.

Ukoliko poželite kolač s jabukama, među receptima naše Cool chefice možete ih pronaći u izobilju. Tu su čak i jabuke u jabukama pa ako će biti glasanje za titulu „chefice od jabuka“, sigurni smo da će pupagtz zasigurno odnijeti i ovu titulu. To bi najviše usrećilo supruga, kao što vjerujemo da ga je usrećila posebna torta za 38. godišnjicu braka. Nađe li se još i koja ribica u mreži ili na udici, eto povoda za još jednu proslavu. Čestitamo na ovoj tituli, kao i svim sretnim godinama koje su iza nas i naročito onima pred nama :)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.