Moj profil
Cool Chef mjeseca veljače – skusst
Cool Chef mjeseca veljače – skusst

Cool Chef mjeseca veljače – skusst

18.3.2015.coolinarika

Fuzija bosanskih i nizozemskih recepata ispresijecana laganim desertima i cvijećem u ledu intrigantna je kombinacija sadržaja koje nikako ne propustite pogledati.

Otkako je u prvom objavljenom receptu najavila da će ih biti još, skusst je svoje obećanje i održala. Nakon više od 6 godina druženja s nama, svjedoci smo velike zbirke njezinih kulinarskih uradaka koje svakodnevno imamo prilike isprobavati. Ova aktivna i redovita ;) članica od samog početka bez sustajanja nudi sadržaje koje rado pratimo, ponekad i sa po nekoliko unosa dnevno.

shimmer fallback
shimmer fallback


Trenutno živi u Nizozemskoj, no bosanske korijene nije mogla sakriti u prezentacijama svoga stola. Tako kod nje ne nedostaje sarajevskih paprenika, bosanskih lepinja, rahat lokumahurmašica i neizostavnih baklava. No da ne bude zabune, ne zapostavlja ona ni one nizozemske, poput Old Amsterdama ili Reuze-mergpijpen.

shimmer fallback
shimmer fallback


Za pretpostaviti je da nam se pridružila s već pozamašnim kulinarskim iskustvom, jer je odmah krenula s unosom složenijih jela i kolača, a među prvim slasticama objavila je i niz torti i kaloričnih slastica. No ubrzo je prešla na lakše i modernije kolače, pa tako kod nje možete pronaći i razne voćne torte, muffine, lagane deserte od voća, te više voća i povrća u jelima.

shimmer fallback
shimmer fallback

Svakako isprobajte:

shimmer fallback
shimmer fallback


Kao što smo svjedoci kod mnogih korisnika, i kod skusst je kvaliteta fotografiranja porasla već nakon samo 2 mjeseca boravka na stranici. Trud ulaže u izgradnju lijepe "scenografije" oko jela kako bi uskladila boje ili dodala prigodne rekvizite. Sve hrabrije se počinje igrati s modernijim i "fensi" elementima i receptima, poput primjerice karamelnih niti ili košarica od karamele. Kad se odmakne od tradicionalne baklave, ukrašava slastice šarenijim tonovima, no svejedno se povremeno vraća na neko tradicionalno jelo. Kad priprema jela/kolače od tijesta, obavezno ih poprati slikama koraka cijelog postupka, no desertima posvećuje ipak veći dio svoje pažnje.

shimmer fallback
shimmer fallback


Svoju kreativnost izražava ukrašavanjem torti fondanom, fotografiranjem voća i cvijeća u ledu, samostalnom izradom dekorativnih predmeta. Opušta se još u svom vrtu, putuje, i posjećuje prijatelje u inozemstvu. Svi mi imamo prijatelje koji su dio našeg života u većoj ili manjoj mjeri, no skusst im uistinu posvećuje važna mjesta. Od statusa, sklopljenih prijateljstava, ovjekovječenih susreta,  posvete u Coolerici, uratka iz hobija pa do pečenja torti.

S obzirom da skusst redovito čestita rođendane prijateljima s Coolinarike (koristeći pritom omiljeno joj cvijeće), a kako je ovaj mjesec njezin rođendanski, neka ova titula bude još jedan lijep poklon.

Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.