Moj profil
Cool Chef mjeseca svibnja – TinaValentina
Cool Chef mjeseca svibnja – TinaValentina

Cool Chef mjeseca svibnja – TinaValentina

17.6.2014.coolinarika

Svestrana i kreativna, TinaValentina nas osvaja svojim brojnim međunarodnim i kreativnim receptima i savjetima.

Naša TinaValentina uljepšava nam ove stranice još od 2008. godine. Za to vrijeme ispunila je svoj profil šarolikim sadržajem kojim ćete rado prošetati. Makedonka je koja već godinama živi u Sloveniji. Kuha već više od 20 godina, a njezin najveći problem je što joj je suprug veliki gurman, a sin strašno probirljiv, pa često mora spremati i po dva jela za pojedini obrok. No, da ne bi bilo nikakve zabune, i sebe svrstava među gurmane.

Najradije kuha meso, tjesteninu, pite, pogače, roštilj, juhe, no ne voli grašak. Kod nje se oduvijek kuha gotovo sve osim tripica i morske hrane (koju ona obožava), a njezini za nju neće niti čuti, pa je sprema samo za sebe. Specijalist je za pite i bureke, zeljanice i sve što je slano tijesto, ali joj torte baš i ne idu. Neostvareni san joj je da nauči pripremiti tortu s fondanom, a najradije bi zaboravila zgodu kad je uspjela zadimiti cijeli stan samo pečenjem pomfrita. Tad je zaključila da kuhanje i gledanje turskih sapunica ne idu zajedno 🙂

Svakako isprobajte: 

shimmer fallback
shimmer fallback


Od međunarodnih recepata naći će se kod nje i makedonskih, bugarskih, rumunjskih, grčkih, indijskih, slovenskihtalijanskih, američkih, kineskih, bosanskih, a voli i party recepte. U slobodno vrijeme voli isprobavati strana, ali i domaća starinska jela. Kako vrijeme odmiče, sve više joj je jasno da je pogriješila profesiju otišavši u arhitekturne vode. Kad bi mogla vratiti vrijeme unatrag, svakako bi ostala u kuharskim vodama i bila neki chef, jer se u kuhinji najbolje osjeća i dobro se snalazi.  To je njezin kutak, njezin mir, gdje kuha i ispušta višak energije.

shimmer fallback
shimmer fallback


Zbog svoje kreativne žilice, i dosta slobodnog vremena, izrađuje nakit od žice, tekstila, konca, slika u tehnici Enkaustika koju nam je prva predstavila na našim stranicama, predmete ukrašava quilling tehnikom savijanja papira, decoupageom, a uz to i lijepo fotografira. U mladosti je pjevala u zboru, svirala mandolinu, bavila se gimnastikom, atletikom, folklorom, baletom, učila engleski... tako da je njezin spektar interesa uistinu širok.

shimmer fallback
shimmer fallbackU mnoštvu njezinih recepata dočekat će vas lijepi uvodni tekstovi. Kako i ne bi kad ona Coolinariku već i sanja. Također ćete među njima pronaći i korisne savjete. TiniValentini za sada u kuhinji nedostaje još sokovnik i ekspres lonac, što joj je muž obećao kupiti za rođendan ;), a i inače joj pokloni koji kućanski aparat.

shimmer fallback
shimmer fallback


U horoskopu je Bik i ponekad kad je 100% u pravu 😉 zna biti strašno tvrdoglava. Ali u svemu je uporna. Aktivna je u grupi Početnici u kuhanju, gdje osim pružanja savjeta i priča i o svakodnevnim stvarima i daje podršku drugim korisnicama. Isto tako je inspiracija za mozganje postavljanjem kreativnih pitanja (pljeskavica ili ćevapi, šešir ili kapa, zlato ili srebro, jaki ruž ili nježan, male naušnice ili viseće i dugačke, mala torba ili velika...)

Kako za koji dan putuje u svoju rodnu Makedoniju, želimo joj sretan put, a isto tako i sretan povratak i nastavak druženja s nama ovdje. Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.