Moj profil
Cool chef mjeseca svibnja - Liljana04
Cool chef mjeseca svibnja - Liljana04

Cool chef mjeseca svibnja - Liljana04

18.6.2015.coolinarika

Tradicijski makedonski recepti, prijedlozi za brze ručkove i posna jela, zanimljivih naziva i  sastojaka pozivaju na isprobavanje.

Naša Liljana04 s nama je od 2012. godine i obogatila je svoj profil s gotovo 500 recepata. Živi u jednoj mirnoj ulici u Skopju, ima dvije kćeri, a kao i svaka kuharica koja želi udovoljiti svojim najmilijima, najradije kuha ono što njima prija. Svatko ima svoje kulinarske neuspjehe, no ona je od svojih željela izdvojiti samo tulumbe koje su završile u kanti, a za što se njezina kćerka pobrinula da svi saznaju :(

Kako je porijeklom iz vinogorja Tikveš-Makedonija, kod njih gotovo da nema kuće bez barem jednog trsa. A na tržnici nitko ne prodaje grožđe jer svako ima svoje. Također ima i svojih pet stabala jabuka koje ne prska. No ono što smatra nedostatkom je to što baš nema uvijek veliki izbor ribe.

Kad vidite njezine recepte, komentirate da mora biti fino, čim je iz makedonske kuhinje. Zavirujete na njezin profil, skupljate ideje i onda se vikendima bacate na isprobavanje! Voli pripremati jela s tijestom, brojni su recepti s detaljnim fotografijama koraka pripreme.

Svakako probajte:

Već godinama mijesi kruh kod kuće, no iako ima pekač, obećala mu je da će je zamijeniti kad ona više neće moći mijesiti ;). Iz solidarnosti sa suprugom koristila je ranije fruktozu a sada steviju u prahu (možda je to i razlog za nešto manji broj slatkih recepata u njenom opusu?) Od onih je kuharica koje recikliraju hranu, no isto tako isprobava i vaše recepte te nudi varijacije i svoje verzije. No ako nešto ne voli raditi, onda je to pržiti pomfrit jer dok ga isprži, njezini pojedu i ništa ne ostaje.

Za sebe kaže da je "šampion za lomljenje" što se očituje u brojnim rasparenim servisima za kavu, koje uvijek kupuje iznova. Veliki je ljubitelj knjige, a želeći sve odjednom pročitati naročito je bila ljubomorna gledajući fotografije lijepih knjiga koje su se objavljivale u vikend-temama u kojima voli sudjelovati. Jedva čeka da dobije unuke da može njima čitati! Voli sve praznike, ali Uskrs i Božić su joj dva najomiljenija za koje se priprema unaprijed. Voli se pridržavati tradicije i tome uči i svoju djecu. Kuća joj je uvijek otvorena za dobre ljude i stoji otvoren poziv da dođete kad želite, a kod nje se o ukusima ne raspravlja!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.