Moj profil
Cool Chef mjeseca studenog – Yaja
Cool Chef mjeseca studenog – Yaja

Cool Chef mjeseca studenog – Yaja

Njezine recepte isprobavate i slikama dokazujete da su prvoklasni, ostavljate joj pohvale i čiste petice dok ona visoko postavlja letvicu koju vama nije problem slijediti.

Njezine recepte isprobavate i slikama dokazujete da su prvoklasni, isprobane slastice ostavljaju vam krasna sjećanja i divna guštanja, ostavljate joj pohvale i čiste petice dok ona visoko postavlja letvicu koju vama nije problem slijediti. I zadovoljni ste svojim uloženim trudom i dobivenim rezultatima.

Crni rižot

Rižot od liganja


Živi u Splitu, no našu Yaju rodila je Dalmatinska zagora. Žica za dobre okuse gotovo da je nasljedna, jer majka fino kuha, a teta radi najbolje uštipke. Njene dvije kćeri njen su dašak života i vitar u leđa (Nina je već objavila i svoju zbirku pjesama). Vikende voli provoditi na selu, a kao prava Dalmatinka, voli more, u kojem uživa i ujesen.

Mlječne bublice

Sfogliatelle

Svakako isprobajte:

Medenjaci

Pita od jabuka


Najčešće priprema tipična dalmatinska jela, primjerice pašta fažol, teletinu s povrćem, bakalar, suhe smokve i orahe, maslinovo ulje, peku, crni rižot, trlje, kroštule, šalšu, kozice na buzaru, lignje i blitvu, ali voli isprobavati recepte od ostalih Coolinaričarki, pa čak i prave kontinentalne – npr. trgance s kojima je oduševljena. A od posuđa naročito voli svoju posudu  za pečenje. Odala nam je i kako izgleda njezin tipičan doručak, ručak, marenda i desert, nakon čega zasigurno slijedi trčanje po Marjanu :)

Šalje nam izvještaje iz svog vrta u kojima uzgaja mirišljave začine, bere rajčicu i drugo voće i razno blago, od kojeg onda priprema i zimnicu (ajvar, džemove, marmelade, likere, pekmeze, pečeni paradajz, masline, arancine...)

Voli i skitati po inozemstvu, pa nam se tako javila iz Sarajeva, Mostara, Palmanove, Trsta, Venecije, Padove, Verone, pa i Zagreba. Članica je raznih grupa: Medena bajka, Cvijeće iz vrta, Šuma izvor života, a sudjelovala je i u Daskanju, pa i u Intermezzu. Za sebe kaže da ponekad ima izljeve kreativnosti, pri čemu smo i mi izdvojili zanimljive izvedbe princes krafni labudova, i muffina s bundevom i orasima. Ljubitelj je tartova, cvjetova tikvica, a voli se susretati i sa svojim cool prijama :)

Kaiser - sponzor Cool Chef nagrade

Sponzor nagrade za ovomjesečnog cool chefa je Kaiser koji će svojim bogatim kompletom kalupa za pečenje pomoći u pripremi najljepših slastica.

Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.