Moj profil
Cool Chef mjeseca listopada – Narcisa
Cool Chef mjeseca listopada – Narcisa

Cool Chef mjeseca listopada – Narcisa

18.11.2014.coolinarika

Strukom je neraskidivo vezana za hranu, a naročito voli razne postupke fermentacije i igranje začinima.

Svi oni koji prate rad naše Narcise već su se uvjerili u njezinu kreativnost i svestranost. Utjecaju zodijaka pridaje objašnjenje da ju kreativnost progoni na svakom koraku. Kako je apsolutno nesposobna mirovati, ideje za razne projekte bude je i noću. Već se počela smatrati vampirom :), što zbog ritma koji nameće a i zbog brzine zacjeljivanja kad se razboli.

S obzirom na brojnost njezinih recepata, nema toga što nije izašlo ispod njezine kuhače. Kuha sve, ali kako tvrdi, uglavnom po intuiciji, jer uvijek puno improvizira. No problem takve metode je što je to kasnije teško pretočiti u recept za nekoga kome se jelo svidjelo, jer ''otprilike'' još uvijek nije službena mjera ;)

shimmer fallback
shimmer fallback


Unatoč tome što je zakletu vegetarijanku oduševila svojom špikanom jaretinom s umakom od kiselih krastavaca, uspijeva svoje mesojede uvjeriti da je u vrijeme vrućina povrće bolje od mesa. Noćnu moru predstavljaju joj žganci, a majstor za slatke "teturave" umake postala je nebacanjem voća iz likera :) Voli sve što je drugačije i neobično, kao darkerica noć više od dana, a naročito su joj dragi Finci :) Iako je osobno ljubitelj bazge, njezina obitelj nije, pa da bi povećala ''broj korisnika'' domaćih pjenušavih pića istražuje s čim se ona još mogu uspješno spravljati...

shimmer fallback
shimmer fallback

Svakako isprobajte:

shimmer fallback
shimmer fallback


Strukom je neraskidivo vezana za hranu na više načina. Posebno voli razne postupke fermentacije, a najviše one koji rezultiraju ukusnim napitcima ;) Obožava se igrati začinima i u svojoj vještičjoj kuhinji (kako ju njezin suprug naziva) ima na desetke različitih. Svi se užasavaju njene police sa začinima, s obzirom da niti jedna bočica nema oznaku, a samo ona zna što se u kojoj nalazi ;).

Narcisu vodi imperativ da hrana ne smije biti dosadna. Ovakvo razmišljanje posljedica je toga što je kuhinja kod roditelja uglavnom bila klasična i po njenom mišljenju nemaštovita. No zato su joj obje bake bile kulinarske čarobnice, svaka na svoj način. Češka baka je radila najbolje knedle od sira na svijetu, a lička baka je znala napraviti čuda od kopriva, bazge i sl.

Sponzor nagrade za ovomjesečnog cool chefa je Kaiser koji će svojim bogatim kompletom kalupa za pečenje pomoći u pripremi najljepših slastica.

shimmer fallback

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.