Moj profil

Cool chef mjeseca studenoga - cora

Strast za kuhanjem, fotografiranjem i putovanjima ljubavi su koje naša nova cool chefica prenosi na sve nas.

Zajedno smo više od 10 godina, ali budući da cora kaže da se godine, ljubavi i čaše vina ne broje, naglasit ćemo samo da je ovo još jedan trofej koji je nedostajao u njezinoj dvoznamenkastoj zbirci.

Naša obiteljska kuharica objavila je i coolericu Obiteljski ručak, a kako je za nju maneštra ili juha uvijek pravi izbor, i strastvena je ljubiteljica jela sa žlicom (bogat nam je izbor dala u coolerici „Jela na žlicu“ .

Pozove li nas na takav ručak, rado ćemo se odazvati, jer osim dobre hrane, očekujemo da će se tamo naći i njezin omiljeni glumac Ewan McGregor. Navodno i on voli ovaj Kolač od kestena :)

Svjetska putnica otkrila nam je predivne destinacije. Tijekom putovanja, uživa u svakom trenutku i upija dojmove koje kasnije poveže u prekrasne priče i lijepa sjećanja. Čitajući njezine putopisne reportaže naučili smo mnogo o povijesti, civilizacijama, životnom stilu, ali i gastronomiji. Pridružite nam se na tim putovanjima kroz Firencu iz koje nam preporučuje svoju najdražu delikatesu La bistecca alla fiorentina. Cinque Terre naziv je za pet naselja u ligurskom priobalju Italije iz kojeg nam stiže još jedna predivna corina priča. Iz Bologne nam pak dolazi jedno od najpoznatijih jela - Spaghetti Bolognese,  a posebno se izdvaja Colle di Val d'Elsa,gradić u  provinciji Siene Toskana, u kojemu je uz izložbu pasa organizirano  i gastro natjecanje slatko-slanih kolača s pasminskom temom terijer. Čestitamo na osvojenoj nagradi... i nama su najdraže  takve „jestive nagrade“

S corom smo posjetili Koln, Edinburgh, Scotland dvorac Blair & destilerija Blair Atholl, Scottish Highlands, Loch Ness & Inverness, Glashow, Lake District... Proputovali smo kroz Nizozemsku, Njemačku, Finsku... Svojim je pripovjedačkim stilom obogatila naše kulinarske stranice, ali nekako nagađamo da joj je ipak možda među dražim putovanja ono kad ju je suprug iznenadio za godišnjicu braka.


Sa svojih je putovanja donijela i niz recepata te ih dodala svojoj bogatoj kulinarskoj zbirci, a kako znamo da voli plodove jeseni, spojila je tjesteninu, gljive, kestene i špinat u slasnu mediteransku varijantu, s daškom Toscane.

Na putovanjima, kad god uzmogne posjeti i lokalne tržnice koje najbolje odražavaju lokalnu i kulinarsku kulturu. Tamo se često mogu pronaći i tikvice koje voli u raznim oblicima, od salate do kolača, ali od ranije znamo da je juha ipak broj jedan.

Iako je pravi virtuoz u kuhinji, a i sama kaže da je inspiracija svuda oko nas i valja se samo okrenuti, prepoznati i primijeniti... zapravo joj je jedno od najdražih jela, vrlo jednostavno - tjestenina s tunom, pomidorima i maslinama.

Kako zna uživati u ispijanju čaja baš onako u engleskom stilu, rado bismo se pridružili tom ritualu pa uz popodnevnu šalicu malo zaustavili vrijeme, jer tema za razgovor imamo na pretek. Vjerujem da bismo puno doznali i o mješavinama čajeva koje sama bere i suši, ali i njezinim odlascima u berbu gljiva koji rezultiraju ukusnim idejama.

Jedna od njezinih zanimljivih maštovitih kreacija je torta koja je nastala kao spoj nekoliko recepata s  Coolinarike,  a znamo i da spajajući maštu i svoje „kulinarske izvore“, inspiraciju zna potražiti i u omiljenoj joj knjižici 100 Vegeta specijaliteta, što nas posebno raduje.

Draga cora, hvala na prekrasnoj čestitki za naš prošlogodišnji rođendan, na svim receptima, idejama i  predivnim fotografijama kroz susjedstvo, svijet, prirodu i bogatstvo naše lijepe zemlje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.