Moj profil

Krumpirove lađice s kaduljom

15

Divan okus krumpira, kadulje i parmezana...

Divan okus krumpira, kadulje i parmezana...

Sastojci

4 veća krumpira iste veličine
5 dag maslaca
7-8 listova kadulje
2-3 žlice vrhnja
3 žlice naribana parmezana
2 žlice maslinova ulja
5 dag slanog maslaca i još
3-4 lista kadulje

Priprema

1.

Oprati krumpire, skuhati u posoljenoj vodi cca 30-35minuta. Ocijedite ih ogulite, razrežite popola po dužini, izdubite sredinu pomoću žličice te tako oblikujte lađice.

Propasirajte sredinu krumpira i u to dodajte maslac  omekšani na sobnoj temperaturi,  dio parmezana, vrhnje i 8 listova kadulje  ili manje ako vam je miris i okus prejak. Listove operite i sitno natrgajte. Začinite solju i paprom i dobro izmješajte.

Tu smjesu podijelite u lađice  (možete staviti u špricu i puniti lađice da budu estetski ljepše), pospite parmezanom i poškropite preostalim maslacem koji rasopite i  sa  maslinovim uljem.

Složite lađice u posudu za pečenje, zagrijte pećnicu na 190°C i pecite lađice dok ne poprime zlatnu boju, a zatim ih poslužite uz maslac  malo slaniji koji se zagrije prethodno u tavici s preostalim listovima kadulje. Recept je iz jednih dnevnih novina malo sam ga prilagodila sebi..

Nemora se staviti kadulje  ako ju ne volite ili nemate.. (volim kadulju a tako je i u receptu!!) možete smanjiti broj listića..i 1-2 listića, ali ako ne volite može i sa bosiljkom, ružmarinom ili prešin vlasac  začinilica  koja vam je najdraža...

Posluživanje

O kadulji i ljekovitosti ima VIŠE OVDJE..

KADULJA  vino. tinktura i ČAJ

Ima od zazu odličan recept od kadulje jako pogodan za astmatičare i djecu

 i Riba—051 isto recept za sirup..,
zatim  moj  članak o začinima,

  • Krumpir-kadulja(1)
  • Kadulja(1)
  • Krompir(1)

30

Pozz!!  zadovoljstvo mi je..🙂

Ma hvala Vama, predivno 😁

Hvala MareMeri predivno je..🙂