Moj profil

Hrana za plažu: Brzopotezni zalogaji koji podnose vrućine

Ležaljka, suncobran, krema za sunčanje… jesmo li nešto zaboravili? Na putu prema plaži nema razloga za brigu sve dok su uz nas zalogaji na sigurnom mjestu u prijenosnom hladnjaku ili piknik košarici.

Čuli smo i pročitali brojne savjete o tome koje su namirnice „prigodne“ za ponijeti na plažu. Uz puno tekućine i obilje voćnih zalogaja, preporuka je ponijeti hranu koja nije lako kvarljiva te se ne topi brzo pa će nas na žalost kremasti i čokoladni zalogaji pričekati kod kuće. Imamo izvrsne ideje s kojima možete provesti veći dio dana na plaži, uz preduvjet da ipak negdje ima i hladovine u koju ćete se skloniti. Primjerice, tortilja sendvič ili tuna sendvič nalaze se na samom vrhu prijedloga, jer su ukusni i jednostavni za pripremu.

Pileći burrito s avokadom

Bez obzira sjedite li za stolom ili na ležaljki, jedno od onih jela za koje se traži porcija više je Pileći burrito s avokadom. Panirani palačinka sendvič nadjeven kuhanim jajima, šunkom jednako je slastan topao ili hladan pa se može pripremiti i dan ranije.

Još jedan prijedlog koji s pravom nosi epitet idealne hrane za ponijeti na plažu su Povrtne tortilje jer obiluju povrtnim okusima koje u cjelinu povezuje tofu ili pak sir u kombinaciji s grčkim jogurtom, ovisno o preferencijama. Za one kojima su dosadili obični namazi na kruhu Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom unijet će nove okuse u piknik košaricu.

Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom

Razljevak sa tikvicama i jogurtom

Spadate li među one koji bezglavo jure čim čuju riječ „tikvica“, jednostavno zanemarite naziv i pustite da zubi utonu u ovaj savršeni spoj, jer razljevak sa tikvicama i jogurtom idelan je obrok na bilo kojem mjestu i u bilo koje doba dana. Slična je situacija s receptom za pijadine sa tikvicama sa roštilja, jer ima sve benefite hrane prigodne za ponijeti na plažu . Tko bi uopće pokušavo odljeti tijestu nadjevenom mariniranom tikvicom, lukom i sirom. Već smo se više puta uvjeritli da muffin ne mora nužno biti rezerviran za slatki dio stola. Naime, slanim muffin ružicama od spinata i feta sira teško je reći ne u bilo kojoj prigodi, jer privlače već samim svojim izgledom.

Eva ljetna panzanella salata

Ljeto je nezamislivo bez obilja šarenih salata, jer želimo iskoristi sezonu voća i povrća, a mogućnosti kombiniranja su nepregledne. Kako biste što manje vremena proveli u pripremanju hrane, a što više uživali u odmoru, Eva ljetna panzanella salata oduzet će tek desetak minuta pripreme, a uživancija je zajamčena.

Da ne mislite da se baš moramo odreći svih slatkih zalogaja, pripremili smo voćnu salatu Watermelon Salsu koja će istovremeno utažiti glad, žeđ i potrebnu za saltkim. A za ljubitelje focaccie, a ujedno i ljubitelje slatkoga izvrsni voćni zalogaji umotani su u sočnu focacciu sa breskvama i borovnicama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.