Moj profil

Pašteta kao kraljica ljeta: Otkrijte 4 sla(s)na recepta

Što je keks čaju, to je pašteta kruhu! Jedno bez drugoga ne ide, a zašto i bi? Ipak, mi smo odlučili malo podići ljestvicu, iskočiti iz konzerve i paštetu učiniti kraljicom 4 jela, spremna dok kažete... onaj keks s početka priče

Koji je proizvod idealan za vruće ljetne mjesece, čak i bez čuvanja u hladnjaku? Savršen za doručak ili večeru, u sendviču za put ili kao brzi obrok na plaži? Naravno – pašteta!

Možete li uopće reći da ste bili na (od)moru ako nemate barem jednu uspomenu koja uključuje komad kruha, omiljenu paštetu i sočnu rajčicu na terasi ili plaži? Nezaobilazan je ovo ljetni gušt, a Podravka je, s novim Eva tuna paštetama, obogatila taj pamtljivi okus i dodala pomno birane sastojke poput kapara, povrća i rajčice direktno u namaz. Takve obogaćene paštete lako mogu razbuktati maštu kod pripreme jednostavnih ljetnih obroka. U nastavku donosimo četiri sla(s)na recepta koji dokazuju da je pašteta uistinu kraljica ljeta! 

Četvorica razmaženih: Slasni ljetni recepti za tanjur polizati

Priznajemo, kad su u pitanju ljetna jela, ne pristajemo baš na bilo što. Moraju biti brza i ukusna, pomalo drugačija i u sebi imati slasnu paštetu. Upravo smo takve pronašli, isprobali i sada pripremili za vas.

Eva ljetna panzanella salata – tradicija u novom ruhu

Najslasniji dio ljetne salate od rajčica, krastavaca i luka vam je umakanje kruha u tekućinu koja ostane na kraju? Onda ćete ovu salatu obožavati. Porijeklom iz Toskane, tradicionalna panzanella salata se radi od kruha, rajčice, ulja i octa, ali možete dodati koje god povrće želite.  Mi smo spojili tikvicu, cherry rajčice, luk i mozzarellu, a kao baza umaka sjajno je poslužila nova Eva tuna pašteta s kaparima, puna proteina, bez palminog ulja i konzervansa, spremna postati vaš novi omiljeni hranjivi obrok. Nakon što smo se poigrali okusima, možemo i riječima pa zaključiti kako je Eva panzanella salata tradicija u novom ruhu – za uživanja u starome kruhu.

Eva omlet sa tunom, sirom i matovilcem – gastro smotuljak sreće

“Smotan si” i nije neki kompliment kad je u pitanju kuhanje, ali kad govorimo o omletu uz dodatak hrskavog svježeg matovilca i nove, neodoljive Eva tuna paštete s povrćem nadimak mu savršeno stoji. Smotuljak koji u sebi krije sloj ukusne Eva tuna paštete s povrćem te savršeno rastezljivu mozzarellu sam po sebi je ukusan, ali uz dodatak salate od matovilca i hrskave rotkvice još je bolji. Naravno, birajte salatu po svome guštu, igrajte se okusima i teksturama, a ako smotuljak stavite u foliju ili urolate u tortilju – možete ga nositi sa sobom na izlet ili kao praktičan zalogaj klincima na putu do plaže.

Šparoge i jaja na Eva kremi od tune – dobitna kombinacija koja zove na još

Sjajna stvar kod ove toplo - hladne salate jest što šparoge možete pripremiti ranije i držati u hladnjaku. Umak od Eva tuna paštete gotov je za tren oka, dovoljno je sve sastojke promiješati tako da u ovoj dobitnoj kombinaciji možete uživate u manje od 20 minuta pa i nenajavljeni gosti mogu doživjeti dašak vašeg kulinarskog umijeća. Pa… šteta bi bilo da im ovo jelo uskratite, zar ne?

Eva bruskete s avokadom – hrskavo sočni zalogaji kakve trebamo

Avokado se sjajno uklapa u brojne slane i slatke kombinacije, za doručak, ručak ili večeru. Voli začine i drugo povrće, a mi smo ga uklopili, odnosno njime poklopili neodoljivu Tuna paštetu sušena rajčica, mazivu, primamljivu i aromatičnu. Hrskave bruskete, mekan i bogat avokado i savršena kombinacija tune i sušenih rajčica čine ovo jelo ljetnim savršenstvom kojem ćemo se vraćati i kada dani više ne budu dugi i topli. Kruh i pašteta su najljepša ljetna romansa, a uz ove recepte, vjerujemo da ćete i vi zaljubiti u Eva pašteta novitete, ali i kuhanje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.