Moj profil
Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva
Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva

Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva

13.1.2019.coolinarika

Već samo ime dovoljno govori o njezinom kulinarskom opredjeljenju – ona je naša ljubiteljica čokolade i chokodiva.

Već samo ime dovoljno govori o njezinom kulinarskom opredjeljenju – ona je naša ljubiteljica čokolade i chokodiva.

Ušli smo u četvrtu godinu zajedničkog druženja s chokodivom, ali već od prvog dana shvatili da imamo puno toga zajedničkog. Osim uživanja u kuhanju, hrani i putovanjima, dijelimo i rokersku dušu. Ipak, nećemo čekati moto susret u Slavonskom Brodu da iskušamo ovu bajkersku paštetu.

Kako su iza nas blagdani, a znamo da ona najviše uživa u pečenju božićnih kolača, dok dvorišnoj hladnoći prkose mirisi meda, cimeta, jabuka  i agruma iz kuhinje, vjerujemo da niti ovih blagdana nije izostala ova božićna idila u chokodivinom domu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Osim toga, dobro se snalazi među kiflicama i pitama, ali nemojte misliti da su zanemarene pizze, roštilji, salate, juhe i povrće – sve što i sami volimo. Iako moramo priznati da volimo čokoladu u svim oblicima, cijenimo i svestranost u kuhinji, zato je teško odlučiti je li na prvom mjestu chokodivino umijeće u pečenju torti ili ipak mesa :)

Kvalitetu domaće hrane prepoznaje i u njezinom kuhinju uživa i Nero.

U njezinoj su se obitelji od ranije spremala različita jela, od variva, sarme, čorbanaca do lazanja i špageta, a budući da je joj je švicarska bliža nego nama :), iz te je zemlje upravo i stigao recept za Burger sa Alpa. Danas pak u obiteljskom domu ne nedostaje dobre zakuske niti glazbe i svaki je dan zabavnu uz tamburicu i sina, na kojega ga je chokodiva iznimno ponosna i to s pravom!

Među top 5 ručkova za njezinim obiteljskim stolom je riba, a gotovo svakoga dana, tu je domaća okrepljujuća juha.

shimmer fallback
shimmer fallback

Znamo i mi da cvijećem možemo unijeti boje i u one baš tmurne dane, a njezin je cvjetnjak upravo takav primjer različitih boja i mirisa.

U životu je pokreće ljubav i to prema njezinoj obitelji, koja je u raznim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta. Ipak, Patrik je na tronu njezinog srca, a posebna je i ljubav prema prijateljima koje iznimno poštuje i cijeni, ali isto tako i ljubav prema svemu dobrom, prirodnom i lijepom, poput mora, cvijeća i osmijeha.

shimmer fallback
shimmer fallback

Sve s jabukama uvijek je dobrodošlo, baš kao i njezin Najfiniji kolač s jabukama, a kako voli raditi i različite vrsta peciva, focaccia  je odličan izbor. Kako je posebno oprezna za količinom soli, ne možemo, a da se ipak malo ne našalimo na jedan njezin kulinarski neuspjeh, kada je okus soli ostavio dulji trag u ustima, nego što bismo to željeli :)


shimmer fallback

Već smo se ranije uvjerili da ih volimo ili ne volimo, ali kako nas chokodiva uvjerava da ćemo ove mahune zavoljeti, ipak je ona Cool chefica i nema razloga da sumnjamo u njezin izbor. Pronašli smo ih i u meksičkoj salati na njezin način. No, ostane li nam još malo mahuna, slijedi izvrsna ideja za polpete od mahuna za večeru ili sutrašnji ručak.

shimmer fallback

Chokodivino predstavljanje završavamo uz čestitke i gulaš, koji nam je dobro poznato jelo i bakinu mazanicu, jer uvijek se rado prisjetimo djetinjstva.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.