Moj profil
Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva
Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva

Cool chefica mjeseca prosinca - chokodiva

Već samo ime dovoljno govori o njezinom kulinarskom opredjeljenju – ona je naša ljubiteljica čokolade i chokodiva.

Već samo ime dovoljno govori o njezinom kulinarskom opredjeljenju – ona je naša ljubiteljica čokolade i chokodiva.

Ušli smo u četvrtu godinu zajedničkog druženja s chokodivom, ali već od prvog dana shvatili da imamo puno toga zajedničkog. Osim uživanja u kuhanju, hrani i putovanjima, dijelimo i rokersku dušu. Ipak, nećemo čekati moto susret u Slavonskom Brodu da iskušamo ovu bajkersku paštetu.

Kako su iza nas blagdani, a znamo da ona najviše uživa u pečenju božićnih kolača, dok dvorišnoj hladnoći prkose mirisi meda, cimeta, jabuka  i agruma iz kuhinje, vjerujemo da niti ovih blagdana nije izostala ova božićna idila u chokodivinom domu.

Osim toga, dobro se snalazi među kiflicama i pitama, ali nemojte misliti da su zanemarene pizze, roštilji, salate, juhe i povrće – sve što i sami volimo. Iako moramo priznati da volimo čokoladu u svim oblicima, cijenimo i svestranost u kuhinji, zato je teško odlučiti je li na prvom mjestu chokodivino umijeće u pečenju torti ili ipak mesa :)

Kvalitetu domaće hrane prepoznaje i u njezinom kuhinju uživa i Nero.

U njezinoj su se obitelji od ranije spremala različita jela, od variva, sarme, čorbanaca do lazanja i špageta, a budući da je joj je švicarska bliža nego nama :), iz te je zemlje upravo i stigao recept za Burger sa Alpa. Danas pak u obiteljskom domu ne nedostaje dobre zakuske niti glazbe i svaki je dan zabavnu uz tamburicu i sina, na kojega ga je chokodiva iznimno ponosna i to s pravom!

Među top 5 ručkova za njezinim obiteljskim stolom je riba, a gotovo svakoga dana, tu je domaća okrepljujuća juha.

Znamo i mi da cvijećem možemo unijeti boje i u one baš tmurne dane, a njezin je cvjetnjak upravo takav primjer različitih boja i mirisa.

U životu je pokreće ljubav i to prema njezinoj obitelji, koja je u raznim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta. Ipak, Patrik je na tronu njezinog srca, a posebna je i ljubav prema prijateljima koje iznimno poštuje i cijeni, ali isto tako i ljubav prema svemu dobrom, prirodnom i lijepom, poput mora, cvijeća i osmijeha.

Sve s jabukama uvijek je dobrodošlo, baš kao i njezin Najfiniji kolač s jabukama, a kako voli raditi i različite vrsta peciva, focaccia  je odličan izbor. Kako je posebno oprezna za količinom soli, ne možemo, a da se ipak malo ne našalimo na jedan njezin kulinarski neuspjeh, kada je okus soli ostavio dulji trag u ustima, nego što bismo to željeli :)


Već smo se ranije uvjerili da ih volimo ili ne volimo, ali kako nas chokodiva uvjerava da ćemo ove mahune zavoljeti, ipak je ona Cool chefica i nema razloga da sumnjamo u njezin izbor. Pronašli smo ih i u meksičkoj salati na njezin način. No, ostane li nam još malo mahuna, slijedi izvrsna ideja za polpete od mahuna za večeru ili sutrašnji ručak.

Chokodivino predstavljanje završavamo uz čestitke i gulaš, koji nam je dobro poznato jelo i bakinu mazanicu, jer uvijek se rado prisjetimo djetinjstva.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.