Moj profil
Cool chefica mjeseca kolovoza - ketip
Cool chefica mjeseca kolovoza - ketip

Cool chefica mjeseca kolovoza - ketip

ketip će naći svoj način da se opusti uz cvijeće, ribarenje i more, koje je ujedno ljubav i lijek, a moto da je jednako važna i hrana i okupljanje oko stola, potpisujemo uvijek.

Puno toga što voli ketip, mogli bismo reći – i mi isto: more, mačke, pogače, talijansku spizu... okupljanje oko stola i još ponešto tome slično. Osim toga, baš poput ketip – i mi želimo dobiti jackpot :) Već u startu imamo poprilično preduvjeta za sretno i uspješno druženje pa smo vjerojatno zato i prijatelji gotovo osam godina. Nismo se baš okupili oko stola, ali smo zato svakodnevno okupljeni oko naših cool stranica, na kojima smo puno toga naučili i postali bogatiji za brojna nova iskustva.

Naša cool chefica prije dolaska na ove cool stranice baš i nije bila fan dizanog tijesta, ali njezin recept za pletenicu sa sirom kaže da bismo svi vrlo lako mogli postati fanovi ovih ukusnih zalogaja.

Osim što voli talijansku kuhinju preferira naravno tradicionalnu dalmatinsku kužinu poput pašticade, crnog rižota, morskih plodova, artičoka, boba, blitve ... Osim u već udomaćenim okusima lazanja, sarmi ili tortilja, rado se odvaži eksperimentirati s novim okusima jela, a također će teško odoljeti izradi kremastih kolača. Neki od njih objedinjeni su u slatkoj coolerici, kao i praktičnom „vodiču“ kako spretno i uz malo (pomalo) truda doći do 100 kilograma :).

Iako kaže da uživa u malim stvarima, svejedno smo otkrili kako ima kapaciteta i afiniteta za puno više. Možda se tajna pronalaženja zadovoljstva u malim stvarima krije upravo u receptu none Kate a glasila bi - znati s onim što imamo (pa makar je i malo) napraviti puno.

Mi znamo da uz sve svakodnevne poslovne obaveze nije lako udovoljiti teenagerima, čak i ako uopće nisu zahtjevni. Do sada još nismo upoznali teenagere koji vole brizle, ali zato ih znamo puno koji vole tjesteninu, a može čak i s grahom. A kako i mi volimo sve što vole mladi, rado ćemo kušati pizzu od tjestenine, odnosno pizza pastu.

Obitelj za ketip ima najbitniju ulogu i drago joj je kada upravo članove obitelji iznenadi nečim novim i to im se svidi pa postane redovito na stolu, a tako se nedavno na obiteljski jelovnik nekako uvukla i juha od tikve. Važno su mjesto zauzele omiljene Teine pohane tikvice, a nadamo se da je za sinov sportski uspjeh zaslužna mamina kuhinja.

Kako upravo baš mame često odigraju vrlo bitnu ulogu u kulinarskim počecima, tako je i ketip usvojila mamine recepte nastale kombiniranjem i isprobavanjem do savršenstva.... mada ni tatina juha nije za odbacit :)

Osim toga, tatina salata za koju još nismo odlučili je li francuska ili možda ruska, naći će se sigurno prvom prilikom na jelovniku. Možda pomfrit ketip nije baš tako hrskav kao mamin, ali tko bi ipak odolio ovim podravskim kockama, kad nam poput ketip dođu ravno iz Dalmacije.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.