Moj profil
Cool Chef mjeseca rujna - TashaNa
Cool Chef mjeseca rujna - TashaNa

Cool Chef mjeseca rujna - TashaNa

Zmaji je važno da u momentu ima čime ostvariti ono što je naumila, na ovaj ili onaj način, ne birajući sredstva, a svojom životnom pričom dokazala je da ništa nije nemoguće i da su za uspjeh presudni volja i junačko srce.

Da se nalazimo u Kini, TashaNa bi vjerojatno dobila i svoju godinu zmaja, a ovako će dobiti tek jedan mjesec. 🙂 Nakon što je naša Zmaja objavila svoj članak "How to train your dragon?", stavila je nas u Uredništvu u dosta nezavidan položaj. Našli smo se suočeni s pitanjem kako opisati ženu koja je u jednom podužem članku rekla sve o sebi. Možda ćemo se ipak poslužiti tek činjenicama da je TashaNa samohrana majka dviju djevojčica i gazdarica jednom velikom, nestašnom Marfiju.

Ona sebe voli dijeliti na "staru" i "novu", ali i sami ste rekli da je nemoguće da postoje dvije Zmajice - jer Zmajica je jedna i jedinstvena, možda malo "tanja" ali i dalje draga, duhovita, brižna, pametna, katkad luckasta i nikad zločesta ili zlonamjerna. Za nju je najveći uspjeh poslije svih životnih previranja ostati pozitivna, dobrodušna i iskrena osoba.

Slobodno joj banite na vrata bez najave, jer ako se nadate da ćete ono što fino skuha dobiti poštom, zaboravite! Radije dođite da vas ugosti, pa nam onda svima ispričajte kakva je bila pita onesvješčivaćica. S obzirom na to koliko vas se najavilo na čekanje Haleyevog kometa kod TashaNe, nadamo se da je do sada posudila već dovoljno stolica od susjeda. 😁 No valjda je i njezino prostrano dvorište, u kojem treba obrezivati voćke i kositi veliku livadu, dovoljno veliko – Zmaja će vas sve posjesti na travu i naložiti veliku vatru (takvi su ti zmajevi) pa će biti i ića i pića... Pa kad se svi okupimo kod Zmaje 2061. ima da se tresu balkoni u cijeloj Crnoj Gori.

Jest će se sigurno prema zlata vrijednim izvornim crnogorskim narodnim receptima kao što je Cicvara pri čemu će se prepričavati brojna osobna iskustva iz djetinjstva i varijacije tradicionalnih recepata. Ovakvi njezini recepti vas podsjećaju na tople trenutke djetinjstva i drage ljude koji više nisu s nama. Shvatili ste da neke od njih vaša djeca još nisu probala, pa je sada zbilja krajnje vrijeme za to. Drugi su pak oni recepti koji se komentiraju već godinama i njihov broj prelazi stotine, a njezina detaljna objašnjenja pomažu i mladim domaćicama i studentima bez oklagija.

Već pri objavi njezinog recepta za Osnovno tijesto za pite došli ste do zaključka da joj je mjesto među Cool chefovima, no kako zmajevi ne šefuju, a i sebe ne smatra nekim majstorom od pita (pih, pa to može napraviti u pol bijela dana ili noći), ona kaže da bolje ljubi nego kuha. Ali zato se divi onim divotama za koje smatra da ih nikad neće moći napraviti. Svojim djevojčicama posvetila je Pogačice za bubice, a svima nama dala mnoštvo korisnih prijedloga za ručak kakav se brzo sprema, uvelike pridonijevši ovom popisu, dragocjenom za sve zaposlene domaćice koje svojim najmilijima žele ponuditi kvalitetan topli obrok te ga koristite kao izvor ideja ili bogat jelovnik. Ne propustite isprobati još i praktične recepte kao što su Gusti umak od bijelog luka i Jaja po zmajici, a izdvojit ćemo i Posno predjelo – zalogajčiće sa lososom, Pitu sa korama od heljdinog brasna – tri vrste sira, Mariniranje vrganja, Fogatha :)))) oliti Fokača za Agathu, Dimljeni krap (šaran), Brzinsku večeru za dječicu, Prvojanuarsku palentu, Pljevaljski sir, Samački doručak, Tikvenjaču, Čupavu salatu...  Tko bi rekao da zmajevi osim vatre znaju napraviti sve ovo. 🙂 Zapravo, kad pogledate njezine slike, vidjet ćete da vaše recepte isprobava punom parom. Da je TashaNa žena zmaj potvrdila nam je i svojim receptom za kajmak. Za sve vas koji ste u vječitim potragama za najprimjerenijom dijetom, uzmite u obzir koliko kilograma je TashaNa izgubila u vrlo kratkom roku, pa vam možda njezini recepti za dijetalnu prehranu pomognu u ostvarenju vašeg nauma. U svakom slučaju, TashaNa vam savjetuje da samo slušate sebe i svoj organizam... sve drugo je trošenje energije, vremena i novaca.

Tekstovi su joj univerzalni jer sigurno nema čovjeka koji se makar u nekom dijelu njezinih priča nije prepoznao i pronašao. A kako i ne bi kad je u vrlo kratkom vremenu napravila presjek Coolke na brzinu koji se još i k tome rimuje. Kad objavi knjigu, stajat ćete u redu za potpis, a za sad će biti dovoljno da pokrene i samo časopis, mogla bi pisati o čemu god želi.

E sad, poslije ovog imenovanja dogovorite se tko će Zmaji svako jutro kuhati kavu, a oni koji su imali namjeru zaprositi je, hm... možda nije potrebno da promijenite spol, možda da joj samo posvetite neki recept? TashaNi će zasigurno biti drago da njezina priča nekoga potakne da učini nešto sa sobom ako već osjeća da je nezadovoljan.

I na kraju, "Jubi vas Zmaja da sve pršti!"

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.