Moj profil
Cool chef mjeseca ožujka – zorkazorka
Cool chef mjeseca ožujka – zorkazorka

Cool chef mjeseca ožujka – zorkazorka

Svojom kreativnošću jelima daje posebnu notu, a kuhanje je za nju igra.

Kuhanje je za nju igra, a svejedno se okitila s više od 20 titula na Coolinarici. Na vrhu ljestvice njezinih cool recepata nalaze se slana jela poput kupusare, krumpiruše i sarme.

Doznali smo i da voli prirediti neobična iznenađenja okusa u staklenci, poput grožđa u turšiji ili medenog šampanjca.

Iako zorkazorka za sebe kaže da kuha kada to mora i jedan od kriterija za izbor jela je brza priprema, poput kore+jogurt=večer, svejedno nas je oborila svojim idejama, kreativnošću, receptima i brojnim fotografijama. Iako pomalo samozatajna u izboru svojih recepata, što ne priliči jednom horoskopskom lavu, ona ipak svojom kreativnošću, jelima može dati posebnu notu. Uvjerili smo se da može čak stvoriti i jestive vijke i matice.

Mi također volimo tjesteninu i volimo boje, a zorkazorka je to dvoje spojila kao u šali i dobila čarobnu tjesteninu. Svojim nas je kolorom i viđenjem hrane na ovakav način, posebno razveselila vedrom kreacijom na tanjuru ususret proljeću.

Svaka mama zna što sinovi vole, a kada je to patišpanj, uživat će cijela obitelj, isto kao u bundevari koja u njezinoj obitelji jednako dobro prolazi za doručak, ručak ili pak večeru.

Izuzev recepata, njezine su fotografije također zapele za oko Uredništva, ali i korisnica, jer za takav sklad ruke i oka, potrebno je imati i talent i umjetničku crtu…. ili barem crticu. Da ima zlatne ruke, to smo se uvjerili u više navrata i ne preostaje nam drugo nego složiti se s njezinom konstatacijom da talent, ako je stvaran „isplivaće na površinu kad tad u bilo kojoj oblasti“.

Osim u fotografiji, njezin talent čuči i u riječima, a svojim je pričama izazivala burne emocije, jer nas još nitko nije rasplakao, da bi nas za pet minuta nasmijao.

Motive za svoje fotografije, uz motive hrane, najviše pronalazi u prirodi, koju poštuje pa često uživa u ljepoti Dunava, pejzažu, sitnim stanovnicima livada i poljskom cvijeću. Opušta ju kreativan rad poput origamija, a u tu kreativu bismo mogli svrstati i izradu rakije. :)

zorkazorka nam je otkrila prekrasne, pomalo zaboravljene obiteljske tradicijske običaje, a doznali smo i koliko lica ima sreća. Ona je izuzetno duhovita, dosjetljiva, originalna, maštovita i kreativna, a na Coolinarici je stekla prijatelje koji osim recepata razmjenjuju svoja iskustva, osjećaje, nade… i bez obzira koliko udaljeni, imaju nešto što ih povezuje – ljubav i praline.

Kulinarskim uspjehom smatra kada se pojede ono što pripremi, a mi smo uvjereni da takav uspjeh postiže dan za danom, jer tko bi odolio ovim odrescima. Također je i čokoladoljubac, a što je bolje od klasične crne torte. Znamo! Dvije takve ;)

Draga zorkazorka, nađemo li se na kavi, vjerojatno ćemo okrenuti šalicu pa da vidimo hoće li nam se ostvariti snovi kojih je toliko da ne stanu na prste ruke, a mi vam naravno, od srca želimo puno, puno ostvarenih želja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.