Moj profil

Čokoladno srce

65 minuta
63

Bogat ukus ovoj torti daju badem, u testu i marcipan i marmelada od marelica u nadevu. Malo je komplikovana za pripremu, ali isplati se. I ne zaboravite cela je prelivena gorkom čokoladom!

Bogat ukus ovoj torti daju badem, u testu i marcipan i marmelada od marelica u nadevu. Malo je komplikovana za pripremu, ali isplati se. I ne zaboravite cela je prelivena gorkom čokoladom!

Sastojci

za
Za testo
200 g maslaca
200 g šećera
1 prstohvat soli
od 1 limuna rendana korica
125 g brašna
75 g jestivog skroba
Za nadev
Za dekoraciju i prelivanje
nekoliko ukrasnih srca od čokolade

Priprema

1.

Penasto umutiti maslac, dodati šećer i vanilin šećer, mešajući dodavati so, koricu limuna i žumanca. Pomešati brašno, skrob i prašak za pecivo pa prosejati u masu od maslaca, dodati i čvrst sneg ob belanaca i sve lepo sjediniti. Umešati badem.

2.

Sada podmazati formu u obliku srca, i posuti je brašnom. Razmazati oko 3 kašike testa po podlozi, peći na 200st, oko 4 min, zatim uraditi isto, postupak ponavljati dok ne istrošite svo testo, s tim što ćete ispečeni 3. i 9. sloj prethodno premazati marmeladom i marcipanom, pa onda testom.

3.

Kolač izvaditi, i ostaviti da se ohladi. Otopiti čokoladu nad vodenom parom, jednu trećinu mase razmazati po mermernoj ili plastičnoj površini, staviti da se stegne, a onda nožem naribati čokoladu. Preostalu otopljenu čokoladu naneti na kolač. Posuti čokoladnim ljuspicama, i ukrasiti čokoladnim srcima.

Posluživanje

Pre serviranja, odnosno sečenja ostavite tortu van hladnjaka 1 sat, da bi glazura omekšala i da bi se ujedno lakše sekla.

  • Torte(5)
  • Dr-broccoli(2)
  • Čokolada(2)
  • Srce-srcu(2)
  • Marcipan-masa(1)
  • Kolači i torte(1)
  • Valentines-day(1)
  • Torte-cokoladne(1)
  • Broky(1)

8

vrlo njami snovi i sigurno će biti neki od tvojih recepata isprobani..naravno neće biti savršene izvedbe..ali okusa nesumljam..hvala na odličnim idejama i receptima!pozdraf!

hehehe, drago mi je da ti se sve toliko dopada! Nadam se da nece da budu losi snovi! hehe pozdrav!

službeno objavljujem da ću noćas imati noćne more tvojih torti, koje će me proganjati uvijek druga u novoj sceni sna..sada te otkrila i išla sve unatrag recepte gledati i sada su mi oči kao buhtle..hehe bolje kao krafne..ufffff...opako odlično!bravop majstore!!!!!!!