Moj profil
Doručak u krevetu
Doručak u krevetu

Doručak u krevetu

Doručak u krevetu može biti uvod u vikend-ljenčarenje ili pidžama party, izvrsnim opravdanjem da nekoga razmazimo i pokažemo osjećaje, načinom da morning after započnemo jednu vezu, a od svega je najslađe jesti ga u dvoje.

Doručak u krevetu, osim osnovne ideje o relaksiranom ulasku u novi dan, ima i jednu beskrajno romantičnu i boemsku crtu. Doručak u krevetu ćemo sami sebi prirediti kada smo ranjivi, sanjivi ili u trenucima dokolice uz omiljeni časopis ili dnevni tisak. Nekome od ukućana ćemo ga, pak, prirediti kada je bolestan i zbog toga prisiljen provesti jutro u krevetu.

Iako je doručak u krevetu stvar dobrog ''štimunga'', nemojmo zaboraviti da se doručak, kao i sve drugo na svijetu, vrti oko apetita, ljubavi i hrane.

Doručak u krevetu može biti i povod da pozovemo nekog nam bliskog, uvod u vikend-ljenčarenje ili pidžama party, izvrsnim opravdanjem da nekoga razmazimo i pokažemo osjećaje, načinom da morning after započnemo jednu vezu ili jednostavno doručkujemo u krevetu zato što volimo. Zadržat ćemo se na onom najslađem - romantičnom doručku udvoje.

Što vam je sve potrebno?

Koliki god entuzijasti bili povodom jela u krevetu, dodatna oprema će vam olakšati izvedbu. U esencijalan pribor za doručak u krevetu spada drveni pladanj s nogicama. Takav pladanj treba biti stabilan, povišenog ruba i ne smije dozvoliti curenje i klizanje tanjura ili čaša. Dekorativni tanjuri, nezaobilazne salvete, odabir cvijeta ovisan o prigodi, fina klopa, sokovi, voda i, o da, kava kao točka na "i“ - dobrodošla su pomagala.

Ništa manje nisu važni ni veliki jastuci koji će vas podupirati dok budete uživali u svom jutru u krevetu i opuštajuća glazba. Za potpuni relax ugasite mobitele i druge telefone, otkažite sve sastanke i uživajte na trenutak.

Iako je doručak u krevetu i stvar dobrog ''štimunga'', nemojte zaboraviti da se doručak, kao i sve drugo na svijetu, vrti oko apetita, ljubavi i hrane. Nikakav cvijet ni dekoracija neće pomoći poslužimo li zagoreni toast, smežurane krastavce, gorgonzolu s dodatnom plijesni ili, još gore, zaključite li da u tom slučaju nemate što ponuditi. A najveći fijasko možemo načiniti odabirom neodgovarajućeg partnera za tu malu svečanost u krevetu.

Dakle, za doručak u krevetu potrebno je i malo planiranja. Osim već spomenutog, pomno odabranog partnera, nužno je i unaprijed nabaviti potrebne namirnice, suvislo razmišljajući o jelima koja ne zahtijevaju 6 tanjura, 3 čaše po glavi, 2 šalice i sav raspoloživ pribor.

Naš će se partner naći u neugodnoj situaciji bude li mu iz sendviča curio kečap, vosak sa svijeće kapao na ruku svaki put kada se približi hrani, a latice cvijeća upadale u tanjur.

S druge strane, poslužimo li müsli, kroasane, jaja, šunku, sir, maslac, džem, Lino ladu i ostalo što i inače jedemo za doručak, nećemo pogriješiti. Pomoć sve popularnijeg pekača kruha je dobrodošla. U njega umetnemo sve namirnice još navečer, timer namjestimo na neko pristojno doba ujutro i pustimo da nas iz sna probudi miris toplog kruha po vlastitom odabiru. Sokovnikom ćemo istisnuti sokove iz voća i povrća, a unesene vitamine i minerale upotrijebiti za dodatne vragolije u krevetu. Ne zaboravite jednu stvar: i u doručku u krevetu budite ono što jeste.

Doručak u krevetu može biti kreativan, romantičan, hedonističan, seksi i zabavan učinite li ga takvim. Obojite svoj doručak u krevetu bojama kakvima vi želite!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.