Moj profil

Tjestenina - najsigurnija karta za uspješan ručak

Nekima poznatija kao tjestenina, drugima pašta, jedna je od najrasprostranjenijih namirnica u gotovo svim svjetskim kuhinjama.

Kada igrate na sigurnu kartu, onda je za ručak tjestenina. Jelo s kojim gotovo da ne možete pogriješiti, jer toliko je jedinstvena da se može samostalno konzumirati, a istovremeno može obogatiti glavni obrok ili pak istaknuti drugo jelo. Poznajemo je u brojnim maštovitim oblicima poput špageta, makarona, školjki, pužića, rezanaca i još niz izvedbi, ovisno o tome na koji ćemo je način pripremati.

Tjestenina – Miss Universe

Klasična tjestenina priprema se vrlo jednostavno, od brašna i vode, a ovisno o preferencijama može biti u bezglutenskoj ili integralnoj varijanti. Budući da ne iziskuje dugotrajnu termičku obradu, ručak koji tjesteninu stavlja u glavnu ulogu može biti spreman u manje od pola sata. Donosimo vam niz ideja za pripremu tjestenine i istovremeno vas izazivamo da je isprobate i u pomalo neobičnim kombinacijama.

Tagliatelle

Tagliatelle, još jedna vrsta tjestenine čija je domovina Italija zanimljiva je i po tome što joj pristaju boje. Primjerice, zelene tagliatelle obojane špinatom ili crne tagliatelle obojane sipinim crnilom unose kreativnost pa i dašak glamura na tanjure.

Tjestenina bez mesa

Jelo koje jednako cijene vegetarijanci, kao i oni koji uopće ne spadaju među ljubitelje mesa upravo je tjestenina, jer je se može kombinirati s nizom namirnica i nikada ne dosadi.

Tjestenina s umakom

Još jedan veliki bonus jelima od tijesta je što su i najmlađima često među top 5 omiljenih namirnica. Naročito ako su poslužena uz omiljeni umak.

Pasta

Za tjesteninu se često može čuti i talijanski naziv pasta, a podrazumijeva sve vrste svježeg ili sušenog tijesta koje možete pronaći u obliku makarona, rezanaca, špageta i drugih vrsta tjestenine.

Fusilli

Niste li znali, zanimljiv oblik tjestenine u obliku svrdla ili vadičepa koja nam je poznata kao fusili, dolazi od talijanske riječi fuso. Slaže se s mesnim umacima, sirom, a izvrsni su u hladnim salatama.

Domaća tjestenina

Tjestenina je jednostavna za pripremu, jer ovisno o preferencijama, osim brašna i vode prilikom izrade možete dodati jaje i malo soli te se poigrati bojama. Ukoliko ne potrošite svu pripremljenu količinu, možete je zamrznuti i iskoristiti kasnije.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.