Moj profil

Margarita, romana, napoletana: Jedinstvena pizza i nekoliko odličnih recepata

Ukoliko ste među ljubiteljima pizze, onda za vas Margherita, nije samo žensko ime, nego prvi izbor na jelovniku svake pizzerije.

Pizza je jedno od najpopularnijih jela koje je svoj put u svijet započelo iz talijanskog Napulja. Namirnice su lako dostupne, cjenovno prihvatljive, a mogućnosti kombinacija nebrojene. Zasigurno imate svoju omiljenu pizzu, ali dok uzmete jelovnik u ruke, proći ćete pogledom od one skroz jednostavne od osnovnih namirnica pa do specijaliteta kuće i preporuke pizza majstora i tek onda izabrati.

Mala tajna kriške pizze

Ukoliko ste vješti u izradi tijesta, iskušajte Home made pizzu s povrćem i sirom koja može biti vegetarijanska inačica ili pak s tunjevinom. Provjereni recept u obliku tijesta za pizzu odaje nam neke od malih tajni pa preporučujemo da ih otkrijete.

Bez glutena i s puno okusa

Iako svi vjerujemo da je pizza rodom Talijanka, smatra se da se njezin zamaman miris širio još iz kuhinja drevnih Babilonaca. Osnova joj je okruglo tijesto s umakom od rajčice, koje obogaćujemo raznim dodacima. Izbjegavate li klasično tijesto, onda će miješana bezglutenska pizza s tijestom od bezglutenskog namjenskog brašna i svježega sira biti ideja za kvalitetan ručak kojega možete još upotpuniti i sezonskom salatom. Ukoliko već pripremate tijesto s različitim vrstama bezglutenskog brašna, iskušajte i integralnu pizzu s crnim grahom, avokadom i lukom jer ovaj je nadjev uz standarde namirnice poput rajčice i maslinovog ulja zanimljiva kombinacija.  

Pizza-carica bez tijesta

Smatra se da je posebno ukusna ona iz krušne peći, no kad je pizza u pitanju kreativnost je otišla toliko daleko da može biti i bez tijesta. Tako je pizza – carica bez tijesta primjer kako uz malo mašte i dobre volje može nastati omiljeno jelo i to s naribanim tikvicama umjesto brašna. Izdvajamo li već nesvakodnevne primjere, onda je pizza s tunom, inćunima i kaparima svakako jedna od onih kombinacija koje treba isprobati. Ukoliko niste znali, komorač svojom intenzivnom aromom izvrsno nadopunjuje morske specijalitete, kao i druga jela talijanske kuhinje. Stoga ne čudi njegovo mjesto u ovoj mediteranskoj kombinaciji.

Spoj kontinenta i Mediterana

Punjena pizza odlično je rješenje kada poželite omiljeni zalogaj ponijeti na posao, izlet ili put, jer svi će sastojci ostati povezani u preklopljenim trokutićima. Još je jedna prednost što ovako se pripremljene pizze mogu peći i u preklopnom tosteru. Mediteransko kontinentalna kombinacija nas je oduševila na prvi pogled, a potom i na griz, jer spoj ličkog krumpira i talijanske pizze rezultirao je preukusnom pizzom od krumpira.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.