Moj profil

7 super povrtnih recepata pogodnih i za dijabetičare

Tražeći brza i praktična rješenja za sve koji daju prednost zdravim zalogajima, pronašli smo lagane i slasne recepte pogodne i za dijabetičare.

Često velike promjene počinju malim koracima. Budući da se to odnosi na sva područja života, primjenjivo je i u kulinarstvu. Svi se ponekad susreću s nedostatkom vremena s jedne strane i istovremenom potrebom da promijene prehrambene navike s druge strane. Rješenje su recepti sa zdravim namirnicama koji su prikladni za dijabetičare, ali i sve one koji mijenjaju prehranu i usvajaju zdrave životne navike.

Poznato je od ranije da je za postizanje životne harmonije potrebno pronaći pravi omjer, odnosno umjerenost u svemu pa tako i u prehrani. Raznovrsna i uravnotežena prehrana te aktivan način života ključni su za dobrobit cjelokupnog organizma. Pomno izabrane namirnice utječu na fizičko, ali i mentalno stanje, jer mogu tijelo nahraniti energijom na način da se osjećate zdravije, poletnije i bolje. Stoga je pravilan izbor prehrane tek prvi potez koji može dovesti do velikih rezultata. Dovoljno je poslušati svoje tijelo i izabirati ono što će pomoći da se osjećate snažnije i zdravije.

Veganski zeleni curry

Jedan od takvih je veganski zeleni curry. Budući da već sam naziv daje naslutiti kako je riječ o tradicionalnom indijskom jelu koje spaja različite kombinacije povrća i curryja, možete naslutiti da ćete uživati u šarenom povrtnom obilju. Okuse i začine možete prilagoditi vlastitim ukusima, a muškatnu bundevu zamijeniti batatom.

Krem juha od gljiva

Predlažemo da iskušate nešto drugačije i možda vas iznenadi okus krem juhe od gljiva koja spaja okuse koje volimo.

Prženi tofu s tikvicama i rižom

Riža, tikvice, tofu i biljni napitak od badema u jednome tanjuru objedinjuju sve što treba za svakodnevne izazove. Ukoliko želite još malo „začiniti“ cjelokupni dojam, sjemenke poprženog sezama će nutritivno i dekorativno obogatiti ovo jelo.  

Rižoto s graškom i pečenim lososom

Odlučite li pripremati delikatnu ribu kojoj je potrebna kratka termička obrada, onda je losos najbolji izbor. Budući da se odlično slaže sa svim vrstama riže, ovaj mediteranski ručak spreman je u pola sata.

Vege juha od bijeloga graha s dimljenom paprikom

Izaberite jedan bezmesni dan u tjednu i za početak pripremite vege juhu od bijeloga graha s dimljenom paprikom. Dodajte badem biljni napitak i uživajte u okrepljujućem predjelu za čiju je pripremu potrebno odvojiti tek 15-ak minuta.

Domaća veganska majoneza

Birate li proizvode na biljnoj osnovi, naš je prijedlog domaća veganska majoneza. Jednostavna je za pripremu, a okusom i glatkom, kremastom strukturom podići će brojna druga jela te ih oplemeniti ih i dati im poseban štih.

Pametni smoothie

Pametni smootihe od avokada, borovnice, banane i O’Plant Zob i badem biljnog napitka može rashladiti dan, podići raspoloženje i doprinijeti boljem pamćenju i stanju organizma.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.