Moj profil

Recepti za uskrsni doručak: Jaja u najukusnijim kombinacijama

Odlučite li uvesti kulinarske novitete u uskršnji doručak, predlažemo da isprobate neke od prijedloga s namirnicom koja simbolizira obilje, početak novog životnog ciklusa i buđenje proljeća.

Tradicionalni doručak kojemu mnogi pridaju važnost, obavezno uz šunku sadrži jaja i povrće. Iako su najčešće kuhana u obliku šarenih pisanica, za vas smo pripremili neke od recepata koja sadrže jaja na različite načine, od punjenih i poširanih pa do kombinacija s povrćem i sirom. Za bruskete s namazom od graška trebat će vam jednak broj krišaka tostiranog kruha i jaja pa možete prilagoditi vlastitim potrebama. Za pripremu ovog doručka ne treba vam više od 20-ak minuta. Odlučite li se za bruschette s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajem igrate na dobitnu kartu, jer s kombinacijom od peršina, maslinovog ulja i češnjaka teško je pogriješiti. Jedan od popularnih načina kako pripremiti doručak su i jaja u pecivu. Priprema je jednostavna, jer je dovoljno peciva premazati češnjakom, staviti rajčice, omlet, plošku sira i poslužiti nutritivno kvalitetan doručak.

Svaki je doručak važan, ali najvažniji doručak u godini zavrjeđuje posebnu pažnju. Za pripremu slanih muffina s jajetom potrebno je uložiti malo truda, ali konačan ishod je vrlo efektan. Šareni muffini od paprike i tikvica izgledaju privlačno, a jaje u sredini punjenja ostaje djelomično kuhano s tekućim žumanjkom. Iako tjestenina nije česta na jutarnjem jelovniku, zapečena tjestenina sa šunkom, mozzarellom i jajima može proći kao obilniji doručak pa će vas sitnost držati skroz do ručka. U kombinaciji sa šunkom, jajima i mladim lukom definitivno se može naći na uskršnjem jelovniku. Polovice bjelanjaka, ispunite nadjevom od žumanjaka, šunke, ajvara, slatkog vrhnja, krastavaca i kukuruza šećerca kako biste dobili  aromatična punjena jaja.  Doručak će biti potpun poslužite li ih na salati od matovilca, radiča i rotkvice.

Sezonu šparoga možete iskoristiti na način da ih zajedno s jajima i paštetom od tune u nekoliko jednostavnih koraka pretvorite u hranjiv doručak. Šparoge i jaja na Eva kremi od tune savršeno će se stopiti s prepečenim ploškama kruha. Poznato je da su špinat i jaja namirnice koje se odlično nadopunjuju. Nadogradite ovaj spoj kozjim sirom, a ukoliko  je fritatta sa špinatom i kozjim sirom previše aromatična za vaš ukus, iskušajte ovaj recept s mozzarellom ili feta sirom. Poširana jaja s grahom idealna su ukoliko ne konzumirate meso. Riječ je o engleskom doručku koji se savršeno uklapa na naš jutarnji stol. Prilikom pripreme obratite pažnju da u vodu u kojoj kuhate jaje ne dodajete sol, jer će razvodniti bjelanjak. Dok ne usavršite vještinu, možete koristiti i jaje pečeno na oko.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.