Moj profil

Naš izbor top slastica s kestenom

Uljepšajmo prohladne, tmurne i kišne jesenske dana svima omiljenim slasticama od kestena i uživajmo u slasnim coolkinim kesten desertima, kolačima, tortama, kuglicama, puslicama…

Jesen, omiljeno godišnje doba nas gurmana volimo i zbog kestena koji se tako dobro slažu s mnogim namirnicama pa bez njihova pikantnog orašastog okusa ne bi bilo ne samo mnogih krepkih jela, već i nama najomiljenijih slastica.

A kako se slasno nadopunjavaju i primjerice s čokoladom, voćem, začinima, rumom  i mliječnim proizvodima, kesteni su glavni u doista brojnim slatkim jelima. Zato uopće ne čudi što se već krajem ljeta počinjemo veseliti novom godišnjem dobu, jeseni i redom svim čarobnim slasticama, od kesten pirea sa šlagom do raskošnih torti.

Kako su deserti s kestenom naša slatka opsesija, ni ove jeseni nemojte propustiti uživati u Coolinarikinim čarobnim kesten kolačima, kolačićima, tortama, muffinima, kuglicama, puslicama i rolicama, zbog čijih ćemo slasnih okusa zasigurno zaboraviti ne samo na kalorije, već i na prohladne, tmurne i kišne jesenske dane. 

KESTEN BEZOBRAZLUK

Posebno ukusan kolač neuobičajenog, ali i opravdanog imena kesten bezobrazluk  jedna je od onih slastica za koju će vam već nakon prvog zalogaja biti jasno da ove jeseni u njoj nećete uživati samo jednom i nikad više. Štoviše, kolač od beze kora i ne samo jedne, već tri slasne kreme od prženih lješnjaka, bijele čokolade i naravno kestena, svojim će vas nestvarnim okusom natjerati da ove jeseni kupite i spremite bezobrazno velike količine pirea od kestena, kako bi ga mogli pripremiti kad god i u bilo koje godišnje doba to poželite. 

KESTEN PARFE TORTA

Otmjena i slasna vjesnica jeseni, kesten parfe torta koja svojim okusima svjedoči o velikoj slatkoj ljubavi pirea od kestena i parfe čokoladne kreme (koju osim neizostavnim gorkastim kakao prahom možete naglasiti i fakultativnim kiselkastim pekmezom od šumskog voća!), bez sumnje je kako svojom elegantnom vanjštinom tako i sjajnim okusom kao stvorena za najsvečanije i najvažnije trenutke ove i svih budućih jeseni.

MUFFINI OD KESTENA

Baš kao i vi, vaši omiljeni muffini isto zaslužuju novo jesensko ruho! Još danas ispecite muffinse od kestena  i poslužite ih primjerice već za doručak te se zajedno s ukućanima uvjerite da se i slastice poput muffina savršeno snalaze u ulozi učinkovitog mood food-a, zalogaja za dobro raspoloženje. Oni će vas  opustiti i razveseliti do te mjere da nakon izlaska u maglovito jesensko jutro nećete ni primijetiti da vani više gotovo da i nema sunca.  

Jesen, omiljeno godišnje doba nas gurmana volimo i zbog kestena koji se tako dobro slažu s mnogim namirnicama pa bez njihova pikantnog orašastog okusa ne bi bilo mnogih krepkih jela i nama najomiljenijih slastica.

KESTEN RUM KUGLICE

Iako se spremanja sitnih mirisnih i finih kolačića, prutića i kuglica s rumom prihvaćamo uglavnom za svečanosti koje nam dolaze u najromantičnijem mjesecu u godini, prosincu, ove jeseni obavezno napravite iznimku. Stoga, iako više nisu ni tako daleko, ne čekajte blagdane, već se ovaj vikend zasladite čupavim čokoladnim kesten rum kuglicama i uvjerite se da se u njima isplati uživati sad i odmah.

ČOKO ROLICE S KESTENOM PIREOM

Ma, iako nam nema jeseni bez kesten pirea s tučenim slatkim vrhnjem, vrijeme je za pokoji slatki kesten novitet. Primite se posla i svojim kulinarskim mađioničarskim štapićem vrlo brzo i jednostavno od kupovnog tijesta stvorite čoko rolice s kesten pireom. Zahvaljujući svojem okusu, one zaslužuju postati još jedna tradicionalna jesenska slastica koja će raspametiti redom sve vaše drage slatkoljupce, one male i one velike i najaviti im da smo zagazili u novo godišnje doba - jesen.

BEZGLUTENSKA TORTA OD ČOKOLADE I KESTENA

Ne, ne i ne - vanilijom i rumom namirisana bezglutenska torta od čokolade i kestena svojim zamamnim okusom neće oduševiti samo one koji izbjegavaju namirnice s glutenom, već će se svidjeti i svim ostalim sladokuscima. K tome, kako se doista jednostavno priprema, u njoj možete uživati u svečanim prilikama, ali i kad god poželite nešto fino i slatko. Idealna je čak i za opuštanje nakon stresnog radnog dana ili za uživanje u kavi ili čaju s prijateljicama.

PUSLICE SA KESTEN PIREOM

Puslice sa kesten pireom mali su nježni kolačići delikatne vanjštine i okusa. Kao da su izmišljeni za formalna i neformalna, mala i velika ženska druženja. Doista romantične puslice zasladit će male ženske razgovore uz kavu ili čaj, jesenske rođendane i imendane te primjerice darivanje budućih mama (baby shower), običaj koji polako ali sigurno postaju omiljeni i u našem podneblju. Naravno, dobrodošli su i za solo uživanje u omiljenoj knjizi ili časopisu.

KESTENČIĆI ILI CHESNUT SITNI KOLAČIĆI

Bez sumnje pravi jesenski kestenčići ili chesnut sitni kolačići se osim svojim izgledom i okusom mogu pohvaliti i svojim velikim talentom za glumu. Naime, iako izgledaju kao pravi kesteni, oni su u stvari mali ukusni lažnjaci koji su toliko lijepi i primamljivi da im nitko, baš nitko neće zamjeriti što u savršeno odmjerenoj mješavini keksa, maslaca od badema i ruma oblivenoj čokolade nema baš ni trunčice pravih kestena.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.