Moj profil

Najbolji recepti za iskoristiti ribu iz konzerve

Održavajte se vitalnima uz brze recepte čiji su najfiniji sastojci tuna i sardina. Čak i ako niste veliki obožavatelji riba, idućim idejama nećete moći odoljeti!

Konzervirane ribe odlična je zamjena za svježe. Veliki izbor na policama znači da više nemate izgovor za izbjegavanje riba! Bogate su proteinima, omega -3 masnim kiselinama i mineralima, a svaka od tih nutritivnih značajki povoljno djeluje na zdravlje u organizmu. Volimo podsjećati na važnost ribe u prehrani, jer održava zdravlje srca, mozga, zglobova, funkciju imunološkog sustava i zdravlje kože, kose i noktiju. U društvu u kojem obroci rijetko prolaze bez mesa često zaboravljamo koliko ribe pridonose našim tijelima. Upravo konzerviranje omogućuje dostupnost, jednostavnost pripreme i kreativnost u bezbroj načina za iskoristiti ih.

Iskoristite Eva konzerve za najbolje lagane obroke!

Pripremili smo nekoliko odličnih recepata s ribama u središtu. Konzervirana riba cjenovno je pristupačnija i jednostavnije ju je pronaći pa će biti izvrstan način za zadovoljiti tjedne preporučene unose ribe.

Tuna – najbolja prijateljica mediteranske prehrane

Tuna svojim okusom odgovara uz brojna jela - topla i hladna. Dio je brojnih svjetskih kuhinja poput latinske, azijske i mediteranske. U ured bez pristupa kuhinji ponesite Eva tuna salate, hranjive i fine obroke kada nemamo priliku kuhati. Konzerviranu tunu u ulju, s povrćem ili u umaku iskoristite za jednostavne, brze i lagane obroke koji odgovaraju svakom stilu života.

Među brojim receptima s tunom izabrali smo one u kojima tuna nosi nagradu za glavnu ulogu.

I najzahtjevniji ljubitelji tjestenine oduševit će se lazanjama s Jadrana. Ovo će vas jelo odvesti u toplije krajeve okusima ribe, kapara i maslina. A pritom je i jednostavno za pripremu!

Lagani recepti s ribama iz konzerve

Slanu tortu pronaći ćete u kombinaciji tune i rajčice. Priprema je laka, no to ne znači da jelo neće oduševiti okusom! Namirnice iz svakodnevne upotrebe ovoga će se puta naći u mediteranskom štihu. Ovim brzim ručkom sigurno nećete pogriješiti.

Uljepšajte si dan namazom od tune, osvježavajućim zalogajem iz morskih dubina. Namaz poslužite na kruhu, tostu ili nekoj drugoj omiljenoj podlozi. Uz samo nekoliko sastojaka napravite poslasticu u kojoj tuni osvježenje daje limun.

Male ribe velikog značaja

Konzumacija sardina korisna je u prehrani zahvaljujući visokom nutritivnom profilu i održivosti u odnosu na druge vrste riba. Evine sardine dolaze iz dubina Jadranskog mora što jamči njihovu kvalitetu. Dolazi u nizu varijanta s povrćem, u ulju ili s limunom.

Punog i specifičnog okusa, sardine uklopite u svoj raspored prehrane. Zabavna kombinacija koja će ugodno iznenaditi svakoga tko je proba je quiche s porilukom i sardinama. Ovaj je recept fino – zdrava garancija savršenoga ručka. Vruće iz pećnice stižu i gratinirane sardine! Blitva s ribom je uvijek dobra kombinacija, a miris ovoga jela odvest će vas u mislima i okusima na najdražu obalu. Još jedna sjajna kombinacija zelene i omiljene konzervirane ribe je zapečeni špinat sa sardinama. Okusu ovoga jela pridonijet će mileram i sir po izboru. Nemojte zaboraviti dobro procijediti sastojke i uživajte u jelu!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.