Moj profil

MurtilaFjora – Cool Chef mjeseca studenoga

MurtilaFjora počastila nas je odličnim idejama za batate, krasnim slikama te brojnim edukativnim i zabavnim komentarima sadržaja Coolinarike.


MurtilaFjora
otkrila nam je batate, počastila nas slikama koje je osobno snimila, komentirala sadržaje u studenome čak 30 puta i javljala se na forum.

Nije bilo teško titulu Cool Chefa mjeseca studenoga dodijeliti MurtiliFjori. Kamo god krenuli po Coolinariki, naišli bismo na nju. Draga MurtilaFjora počastila nas je odličnim idejama za batate (s pancetom, porilukom, peštom, šalšom, od poma), krasnim slikama te brojnim edukativnim i zabavnim komentarima sadržaja Coolinarike. Obavezno pročitajte njezin komentar na Pašticadu s njokima.

Posebno su zanimljivi njeni uvodi u recepte kojima stvara topao i slikovit ugođaj:

Topla juha od škarpine iz leda: "Utopljeni uz centralno grijanje ili klimu namještenu na 30 gledamo kroz prozor na užurbane prolaznike u sivim kaputima. Ako samo na trenutak zatvorimo oči – topla riblja juha koja se puši sa stola naše ugrijane blagovaonice odvest će nas pod sjenu bora i vratiti nam mirise plavog morskog žala…"

Lazanje sa šunkom i sirom alla Garfield: "Kada vam dijete igra igrice naziva Garfield, po trideset peti put gleda film imenom Garfield, nestrpljivo iščekuje sljedeći nastavak stripa Garfield, po zidovima svoje sobe lijepi samo postere na kojima je Garfield, moljaka posteljinu s Garfieldovim likom, a uza sve to bez povoda mumlja 'Mmmm, lazanje…', čini se da je krajnji trenutak da ih i napravite. Naravno, uz pomoć vašeg malog kućnog Garfieldića."

S MurtilomFjorom dopisivali smo se na forumu na temu malih zelenih. Nadam se da smo ih sada riješili.

A na upit "Što se oduvijek kuha u mojoj obitelji?" , odgovara "Lešo. Lešo blitva, lešo jaje, lešo špinjača, lešo meso, lešo riba, lešo… Pa juha. Falša, kokošja, goveđa, teleća… Doduše, i pašticada i njoki i buzara i… Osim o rijetkim svecima, tu se niti peče niti prži, doslovce se – kuha!"

Sigurni smo da nam MurtilaFjora sprema još puno lijepih iznenađenja na Coolinariki i zato ti šaljemo puno pozdrava kao i cijelome prelijepome Splitu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.