Moj profil

Cool chef mjeseca lipnja – sandrine

sandrine je trenutno vrlo angažirana u Školici, a objavila je i zanimljive članke u kojima prenosi svoja razmišljanja i iskustva o prehrani.

Lipanjska titula ide u Kastav. Otkad je postala dio Cool kluba, sandrine je stranicu obogatila s više od 170 recepata,  600 slika, 1700 komentara, 4700 forumskih postova. Od ranog jutra do kasno u noć ona je turbo aktivna, skoro svaki dan ostavi komentar ili forumski post na Coolinarici, ako ne drugdje, onda barem u UN sobici, a viđamo je i na Fejsu ili na nekom od njezinih bajkovitih blogova. Trenutno je vrlo angažirana u forumskoj Školici gdje s Coolinaričarima nesebično dijeli svoje znanje i ideje. Dala si je truda i objavila vrlo zanimljive članke u kojima prenosi svoja razmišljanja i iskustva o prehrani: Dječaci u kuhinji, Muke po školskoj užini, Ljetno kuhanje ili kako uštedjeti vrijeme i novac. Uz supruga, dvoje djece, dnevnih obveza i posla, pitamo se samo kako sve to stigne. Vjerujemo da dio tajne leži u dobroj organizaciji i raspodijeli poslova, a za "puni recept" čekamo odgovor. 😉

A kad smo već kod recepata, što sve sandrine kuha? Melenica, Bakini fanjki, štrukle i kisela bela juha, Dinstani kupus sa slaninomJešmik s fažolom, Kapuz kiseli z domaćemi kumbasici i vinon z peknjice, Valjušci od kruha, Seljački namaz i Bečka štrudla s dva nadjeva..., dolaze iz "serije" tradicionalnih recepata. Jedna od sandrininih šalši "u stotinu lica" predstavljena je receptom Špageti u umaku od rajčica i patliđana, a u zbirci su se našli i: brza Spaghetti a'la carbonara bambinescaUH pizza a'lla Sandrine (za sve koji su na ugljikohidratnom danu UN dijete), jednostavne Tortille u kućnoj izvedbi i neobične Tagliatelle cattive al cacao ili nestašni kakao rezanci...
Od mesnih, ribljih i povrtnih delikatesa s nama je podijelila: pikantni Odrezak u paprenom umaku od senfa, hrskavu Punjenu rolanu pečenku, Pečenku sa suhim šljivama i neodoljivim tajnim sastojkom, slano-slatku Piletinu u umaku od ananasa, brzo gotovu Piletinu u jogurtu i senfu, Ciganski odrezak u kremastom umaku, ukusni Rižoto od škarpine, aromatičnu Oradu s limunom, vege Zapečenac od krumpira i povrća, originalni prilog u obliku Krumpirove krem salate, proteinsku bombu Šumarsku kajganu, mediteransku Musaku od blitve... i još puno, puno toga.
Opojno-mirisna Torta Lavandica, rižin Sutlijaš s jagodama i vanilijom, kremasta Vrtlog torta od višanja, lagana Torta od jogurta, mirisna Jesenska krostata, aromatični Cimetovi pužići s makom, lagani Griz-desert u dva okusa, jednostavna Atomska pita, orašasto-mliječna Nocelattissima, maštovita Mramorna torta, Pečene punjene jabuke (za voćni dan UN dijete), samo su slatki djelići iz  sandrinine zbirke deserata. Njezin Vita napitak s voćem i  sirutkom, izazvao je pravu napitkomaniju i isprobavao se puno kao i savršeni Domaći svježi sir te fini puding "Zlatna jesen".

Kako bi svojim dječacima približila što više raznih jela i ponukala ih da ih probaju i zavole, često pribjegava originalnim rješenjima. Tako su "svjetlo dana" ugledale Robin Hood kuglice i punjeni šampinjoni, Zelene žabice - Princezice, savršene za dječje zabave, vitaminski Kikolino zrnati napitak, zdravi  Muesli & jogurt kolač i ukusna Kašica od žitnih pahuljica... A budući da su dečki isto tako kreativni i vrijedni kao i njihova majka, ne bi bilo u redu da ne spomenemo recepte koje su oni sami osmislili: Mediteransku pogaču na Robinov načinPšenicu s povrćem alla Robin, Rolade od oblatni s bademima i čokoladnim bananicama by Robin i Kris, Krisove orahove kocke i Robinove čokoladne rum kocke.

Isto tako, sandrine je bila ta koja je na forumu otvorila topic Molitva za malog Marina i osnovala grupu podrške Marinu, na Fejsu. Ne zaboravlja se da su se tih dana, baš zahvaljujući sandrine, mnogi od vas ujedinili u molitvi i mislima bili uz bolesnog Billinog mališana i njegovu obitelj.  

Puna ideja i zarazne pozitivne energije, uljepšava nam vrijeme provedeno na Coolinarici, a mi se nadamo se da će i nju ova titula jednako tako razveseliti.
U očekivanju novih recepata, fotki i članaka šaljemo sandrine veeeelike čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.