Moj profil
Cool chefica mjeseca siječnja – renchi65
Cool chefica mjeseca siječnja – renchi65

Cool chefica mjeseca siječnja – renchi65

13.2.2019.coolinarika

Iz svakog njezinog recepta, retka i fotografije vidljivo je koliko renchi65 uživa u kuhanju.

Ima li trofeja kojega renchi65 još nije osvojila? Ima li u njezinoj arhivi još recepata koje nije objavila? Očekujemo još puno godina zajedničkog druženja, koje će donijeti odgovore na ova pitanja.

Njezine su priče protkane brašnom, medom i šećerom, a mi volimo baš poput renchi65 uz šalicu kave i kolač, prizvati misli i uploviti u sjećanje na neke davne dane. Tada isplove i sjećanja na neke zaboravljene namirnice i recepte.

Baš te, pomalo nostalgične i sjetne osobine daju možda i poseban štih njezinom kulinarskom izričaju. Iz svoje obitelji crpi sjećanja, ali i inspiraciju za traganje za nečim novim i još neisprobanim pa su njezini recepti prožeti brojnim opojnim mirisima, slatko-slanim okusima i maštovitošću.  

Okusi i mirisi doista mogu prizvati sjećanja, a renchi65 može riječima naslikati atmosferu tih okusa, slikajući priče o obiteljskom ručku ispod stare višnje, jednog toplog nedjeljnog popodneva.

 Nagradu i radost pronalazi u pohvalama nakon kušanja pripremljenih ručkova, večera, slastica... Svatko u obitelji ima svoja omiljena jela, a ona svima voli ugoditi i to je upravo razlog zašto voli kuhati. Supruga će uvijek razveseliti šnicla s pire krumpirom i salatom, ali i ostali članovi obitelji imaju svojih želja, a tu se krije još mnogo brojnih izazova. Ona će pak uživati u okusima jabuka, ali opet s natruhom sjećanja na crtice iz svojeg obiteljskog života.

Iz svakog retka, namirnice, sastojka i fotografije vidljivo je koliko uživa u kuhanju, a posebno nas se dojmio razlog iz kojeg se prije punih šest godina pridružila našoj cool ekipi. Dobro nam znana izreka kaže da nije znanje - znanje znati, već je znanje - znanje dati, a sama renchi65 kaže kako u kuhanju ne treba biti sebičan, već treba iskustvo podijeliti s drugima. Zato nam je drago da možemo među više od 400 recepata  sigurno pronaći neki iz kojega ćemo naučiti nešto novo. Osim u receptima, od nje možemo naučiti još toga, jer kako i sama kaže - život čine male stvari, sitnice. Nadodat ćemo kako je samo potrebno prepoznati te sitnice i na njima biti zahvalan.

Na njezinom su obiteljskom stolu najčešće jela od piletine, puretine, tjestenine i povrća, ali i nezaobilazna tradicionalna jela, poput juhe od povrća, mesne štruce s jajima, punjene paprike, zatim sarme, bureci, variva...

Jedan od njezinih prvih recepata objavljenih na našim stranicama, datira iz 2013. godine i svima je dobro znana rolada od kokosa, a nakon njega pa sve do danas, stiglo ih je četiristotinjak. Neki od njih nose autoričin pečat poput slavonskog hamburgera ili su pak od jabuka, njezinog omiljenog voća, a neki sadrže tajni sastojak - ljubav.

renchi65 se krije iza fotografije Nemanje, a tko je on, pogledajte ovdje. Ova horoskopska račica potvrdila je sve karakteristike koje opisuju njezin znak – brižna, marljiva, pomalo nostalgična, a mi ćemo još dodati i – odlična kuharica :)

Uz čestitke na prvoj ovogodišnjoj dodijeljenoj tituli cool chefici siječnja, završit ćemo njezinom porukom svijetu - Ne možemo svi biti slavni, lijepi i bogati... ali možemo biti dobri jedni prema drugima...

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.