Moj profil
Cool chefica mjeseca ožujka - Sne-noklica
Cool chefica mjeseca ožujka - Sne-noklica

Cool chefica mjeseca ožujka - Sne-noklica

15.4.2019.coolinarika

Posebnu titulu za pozitivu, humor i vedrinu, ovoga mjeseca uz titulu  Cool chefice mjeseca ožujka definitivno osvaja Sne-noklica, jer se protiv tmurnog dana, zagorene hrane i monotonije bori – osmijehom.

Tko se krije iza imena Sne-noklica, slatkog i pahuljastog deserta, koji nas vraća u prošlost i sjećanje na keksiće djetinjstva? Krije se jedna kuharica, spisateljica, ali prije svega izuzetna osoba puna životnog duha. Iako smatra da je neobičan i pomalo neshvaćen smisao za humor obiteljsko obilježje, ona nas je nasmijala svojim literarnim umijećem i humorom, jer otkrila je i jedan novi i dobar razlog za nas ljetne tipove – zašto voljeti zimu... odgovor je - hladetina. Svejedno, spremni smo kraljicu zime ostaviti iza nas i pripremiti se za kraljicu ljeta.

Prođe li samo jedan dan bez smijeha, osjećaj je kao da nešto nedostaje pa to treba nadoknaditi i zato se uvijek možemo vratiti čitanju uvoda u recepte naše Cool chefica, jamčimo vam da ćete se zabaviti.

Iako se sama voli držati tatinih riječi da nije bitno što je za ručak, već da se domaćica potrudila spremiti ga, smatramo da je previše skromna, jer nas je oduševila svojim kulinarskim umijećima, poput marmelade od kao i piri piri piletinom.

Istinski uživa u pripremi kolača, bez obzira je li riječ samo o kolačićima, čokoladnim minjonima, voćnom kolaču, vanilicama... a kad je baš neodlučna, može i kombinacija vanilije i voća ... i naravno ponekoj torti, poput Pavlove, pripremljene u čast godišnjice braka ili nogometnog prvenstva...? Još ćemo to provjeriti :) :) :) Svoje mini otkriće proslavit ćemo mini Pavlovom. Velike stvari slavimo s Ambasador tortom.

Pa kad nešto i krene kao kolateralna šteta, ispadne zapravo uspjeh koji je prava šteta ne ponoviti.

Iako smo virtualni prijatelji, svakako bismo je voljeli za svoju prijateljicu u stvarnom životu, jer ako je ovoliki trud uložila u izradu pralina za prijateljicu, vjerujemo da joj je prijateljstvo visoko na ljestvici životnih vrijednosti.

E sad, što se tiče njezinog horoskopskog znaka i sklonosti porocima, doista smo provjerile jesu li ribe sklone porocima, ali mislimo da mama može biti mirna, jer liker od suhih šljiva nije uvod u porok, nego samo u istinski užitak u okusu i mirisu, koji doista nije potrebno narušiti ikakvim drugim aromama. Zato, čaša gore za još jedan uspjeh!

Pozitivan stav prema svemu uočili smo iz svakog recepta, fotografije i riječi, a najbolje o tome svjedoči činjenica da tragedije, a pri tome prije svega mislimo na kulinarske, dočekuje s – osmijehom.

U trenutku iskrenosti, priznajemo da nisu samo gospodinu Đ. oči zaiskrile na ovu punjenu pogaču ;).

Trudili smo se zadržati razinu humora, kojim je sne-noklica pristupila našim stranicama, jer i nas same inspirira tim svojim pozitivnim stavom i porivom na smijeh. Zato iskrena zahvala na Urnebes salati, ali i svakoj rečenici kojom nas je nasmijala, a jedan od njezinih savjeta, dobro će nam svima doći, prema tome... slušajmo kad Cool chefica kaže – "batali seriju" i ponavljaj „kolač je u rerni, kolač je u rerni“. Čekajući da se ispeče, čestitamo na tituli i šaljemo puno čokoladnih poljubaca.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.