Moj profil
Cool Chef mjeseca travnja – Mucika
Cool Chef mjeseca travnja – Mucika

Cool Chef mjeseca travnja – Mucika

Obožavateljica hrane internacionalnog porijekla, Mucika je obojala svoj profil kuhinjom sa svih strana svijeta, a nama otvorila vrata u neistraženi svijet okusa.

Ako Mucika ikad odluči otvoriti neku konobu, tavernu ili bilo kakav restoran, mnogi od vas će joj zasigurno biti gosti, bez obzira na udaljenost. S nama je od 2011. godine, a na njezinom repertoaru našlo se i nekoliko stotina recepata, i to iz svih dijelova svijeta. One iz Turske objedinila je i u Coolerici Turska kuhinja, a jednako izvrsna je i ona o Juhama i varivima s izvrsnom kolekcijom internacionalnih juhica poput one iz Provanse, ali i Turske, Kine, Italije ili Škotske.

Porijeklom iz Splita, a udata za Talijana, sve što dolazi iz bilo kojega dijela Mediterana njoj je domaće 🙂 Obožava palentu, svako doba dana dobro je za crni rižoto, a razmišlja i o prelasku na vegetarijanstvo i uklanjanje mesa iz kuhinje... Uvijek kuha u velikom loncu iako ih je kod kuće četvero, pretpostavlja da je to valjda iz želje da ima veliku obitelj: )

Na forumu će vam Mucika najradije odgovoriti u rubrici Gdje kupiti. Iako joj muž bježi iz kuhinje, nije bio ni pun razumijevanja kad je ona iz Londona vukla žutu i crnu leću jer ih nije mogla pronaći u Splitu, a teško pronalazi i curry listiće. Osim što koristi kombinacije sastojaka koje vas i hrane i liječe, zavirite malo na njezin meni.

Svakako isprobajte: 

Pasta e ceci (manistra sa slanutkom) gusta juha sa slanutkom

Zapečene tikvice sa sirom i jajem

Pasivni je promatrač Formule 1 i obožavatelj svojeg Mucka. Prilikom fotografiranja oslanja se na dnevno svjetlo jer tvrdi da joj aparat iz predpotopnog razdoblja 😉 Za dekoriranje slastica priznaje da nema baš smisla, jer tu pretjera, vodivši se krilaticom "od viška glava ne boli ". Ako nešto ispod recepata dodajete, njoj će biti drago jer zna da se oni pročitaju, a  naročito vrijedi dobar i praktičan savjet kod egzotičnih stvari.

Svinjski kare s medom i đumbirom

Varivo od leće i bundeve


Kad se sjeti svojih početaka na Coolki, gotovo da je i bila odustala, no kako je polako davala, tako je i zadobivala povjerenje dragih ljudi. Danas vam je zahvalna na ukazanom povjerenju kada vrijedno isprobavate njezine recepte i ne zamjerate što je ponekad brzopleta i od brzine nešto zaboravi 🙂. A kako i ne bi kad je uvijek prisutna na više fronti!

Goveđa rebra na teksaški način

Brzi chilli s pivomNo mi smo sretni što ju imamo na našoj fronti i što nam stranice obogaćuje svojim vrijednim sadržajem. Sve čestitke i još mnoštvo fine papice za cijelu zajednicu!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.