Moj profil
Cool Chef mjeseca srpnja - Lorena
Cool Chef mjeseca srpnja - Lorena

Cool Chef mjeseca srpnja - Lorena

8.8.2018.coolinarika

Radujemo se svakoj novoj veseloj i pozitivnim emocijama ispunjenoj priči iz Loreninog pera, jednako kao svim maštovitim kreacijama iz njezine kuhinje.

Lorena ima svoju vlastitu zbirku recepata za svaki ukus i prigodu. Bez obzira je li riječ o baklavama, uskršnjim jajima ili tematski razvrstanim receptima, primjerice po oblicima :) Pa ako poželite trokutaste slastice, ona već ima niz fantastičnih prijedloga. Ukoliko se baš danas zateknete s paketom rozen kora u ruci, zavirite u jednu od njezinih Coolerica.

Ipak, najviše je recepata pa i samim time njezinih Coolerica na temu LCHF prehrane, odnosno prehrane sa smanjenim unosom ugljikohidrata i povećanim unosom masnoća.

Tek jedan od brojnih primjera recepta prilagođenog LCHF prehrani i Zelenoj kuri su Zdrave bombonjerice, koje su nas oduševile svojim izgledom, ali isto tako, uz male se korekcije mogu prilagoditi onima koji uživaju u manje ili više slatkim čokoladnim okusima.

shimmer fallback
shimmer fallback


Dakle, savršeno rješenje krije se upravo u umijeću prilagodbe... ovdje oduzeti malo jedne namirnice, ovdje dodati malo druge namirnice... i Lorena će iznaći rješenje da baš svi budu zadovoljni. Upravo to je uz izniman humor jedna od njezinih bitnih karakteristika i vrlina. Nasmijali smo se njezinim anegdotama s putovanja, iz kuhinje, okućnice, shoppinga... Volimo se mi nasmijati na tuđi račun, ali kad se netko može nasmijati na svoj, znamo da u sebi nosi puno samopouzdanja i pozitive. Zato se uvijek radujemo svakoj novoj veseloj i pozitivnim emocijama ispunjenoj priči iz Loreninog pera, jednako kao svim maštovitim kreacijama iz njezine kuhinje.

shimmer fallback
shimmer fallbackIznimno važno u njezinom životu uz obitelj s kojom živi u Engleskoj je i sjećanje na dane djetinjstva u Baranji, kao i uspomene na skromnu, ali zdravu i obožavanu bakinu kuhinju i jela iz djetinjstva. Iako 2000 kilometara dalje od rodnog mjesta, za posebno mjestu u srcu ne postoje granice.

Tako je i Lorena pronašla put do Coolinarike još 2005. godine i otkrila nam da osim kuhanja, voli čitanje, fotografiranje, krimiće i naravno... pisanje. U jednom se trenu s pravom zapitala da li bolje piše ili ipak kuha... ali to je pitanje ostalo bez odgovora jer na oba je ta područja uspješna pa smo zaključili kako je najvažnije uživati u onome što radimo. Ukoliko još stignu i pozitivni komentari na recepte i zastavice za objavljene blogove, znači da je uspjeh u oba slučaja postignut.

shimmer fallback
shimmer fallback


Prije četiri je godine izabrala LCHF prehranu kao životni stil, budući da je najsličnija izvornoj prehrani naših predaka, a ujedno korisna za očuvanje zdravlja i regulaciju težine. Lorena je prihvatila izazov i najradije priprema poslastice u skladu s LCHF prehranom.

shimmer fallback
shimmer fallback


Budući da Lorena voli putovanja i izleta, počastila nas je mnoštvom prekrasnih fotografija sa svojih izleta, ali moramo priznati da smo joj pomalo i pozavidjeli, što ne možemo i sami barem na trenutak uživati u opuštajućim engleskim pitoreskinim prizorima.
O Loreni smo kroz ovih sretnih 13 godina doznali da je vrlo komunikativna i društvena osoba koja vrlo jednostavno i spontano sklapa poznanstva i stoga smo uvjereni da ćemo i dalje uživati u njezinim anegdotama, kao i receptima.

shimmer fallback
shimmer fallback:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.