Moj profil
Cool chef mjeseca srpnja - blues40
Cool chef mjeseca srpnja - blues40

Cool chef mjeseca srpnja - blues40

Tradicionalna jela, prelijepe fotografije, kreativni deserti, vedra osobnost odlike su ove naše cool chefice.

U cool kuhinji opet je svečano, a kako i ne bi kad je ponovo došao trenutak za proglašenje nove cool chefice. Stoga čujte i počujte, nova vladarica najmirisnije kuhinje na svijetu, cool chefica mjeseca srpnja je - naša blues40.

Bez sumnje, naša nova CC prava je VIP kuharica/cooharica i VIP receptopisac pa da ne nabrajamo sve zaslužene trofeje, spomenimo samo da se recepti bolji od njenih (koji su redom svi za prste polizati!) broje na prste, te da su primjerice u 10% najboljih i bolji od čak 80% svih objavljenih na našoj Coolki.

K tome, ona je kao sjajna fotografkinja i ponosna vlasnica cool foto trofeja koje je zaslužila svojim savršenim fotkama koje otkrivaju ne samo da ima mirnu ruku i oštro oko, već i istančan smisao za lijepo. Štoviše, njene nam stranice, a posebno zbirka recepata, nalikuju na najbolje i najljepše magazine za gurmane, pa ih često "listamo" samo onako "za dušu", s namjerom da neki nasumično odaberemo i oživotvorimo na našem tanjuru.


No, kako je teško odoljeti magičnom zovu na isprobavanje njenih "slikovitih" recepata (njene fotke samo što ne mirišu!), čak i u takvim situacijama, sasvim neplanirano završimo u svojoj kuhinji s kuhačom u ruci. Naravno, sugestivnost njenih stranica nas nimalo ne čudi jer je naša blues40 zanat ispekla (i još ga peče!) u okruženju u kojem se umijeće kuhanja udruženo s kulturom blagovanja prenosilo s koljena na koljeno, pa se iz njene kuhinje često šire mirisi i okusi tradicionalnih jela poput primjerice pite njene stare majke, sarmice sa sirom u listovima grožđa njene nane ili pogače njene svekrve.  


Naravno, zahvaljujući njenim receptima mi Coolinaričari koji smo u stalnoj potrazi za novim okusima upoznali smo i ostale klasike bosanske kuhinje koji tako gode našim gurmanskim nepcima ma gdje mi živjeli, poput bamije u zemljanoj posudi ili tagarice.

No, iako bi mirne duše mogla otvoriti restoran tradicionalne kuhinje u kojem bi se rezervacije primale mjesecima unaprijed, ona u malom prstu nema samo bosansku kuhinju. Blues40 u svojoj kuhinji putuje svijetom, posebno Mediteranom pa su među njenim najboljim receptima i onaj za pravu pravcatu talijansku foccaciu ili ljuti, ljuti turski specijalitet.No, naravno da naša nova CC ne uživa samo u putovanjima za svojim stolom, već i u onim pravim, o čemu svjedoče i njeni recepti i naročito vrijedan putopis iz Makedonije, također popraćen sjajnim, fotografijama kojih s pravom očekujemo još.

Ne, ne nismo zaboravili ni najslađi razlog zbog kojeg je Blues40 naša nova cool chefica  - njene savršene slastice zbog kojih smo često i na slatkim mukama. Naime, kada svoju žudnju za slatkim odlučimo utažiti u njenoj virtualnoj slastičarni, muku mučimo da li da izaberemo neku od njenih slastica s poviješću poput primjerice kadaifa ili hurmašice ili da probamo neku od njenih "in"  kreacija, tortu s kavom i bijelom čokoladom ili primjerice munchmalow.

Kako je uvijek zanimljivo doznati koja jela najviše vole jesti i spremati naše cool chefice, blues40 je velika obožavateljica tikvica koje ona i njena obitelj vole na doista različite načine. Ističemo tikvice s piletinom.

Svakako ne smijemo zaboraviti i vrijedan doprinos koji je naša blues40 dala radnom timu koji je sudjelovao na food hackatonu prošle godine. I na kraju, kako ni jedne pa tako ni Coolkine svečanosti nema bez torte, uz slasnu, slasnu kreaciju s najvišim cool faktorom romantičnog imena

Čokoladno-malinasti oblak

Od srca čestitamo našoj novoj cool chefici!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.