Moj profil
Cool chef mjeseca ožujka – Buba86
Cool chef mjeseca ožujka – Buba86

Cool chef mjeseca ožujka – Buba86

18.4.2013.ivanakv

 Prepuni ste pohvala za njezine kulinarske prijedloge, što se vidi i po brzini njihova nestajanja. Buba86 isprobava nova jela, a naročito voli starinske, zaboravljene recepte, ponajviše rolate.

Odmah detektirati sve one koji su prognozirali da će naša bubica biti sljedeći cool chef i od njih saznati dobitne brojeve na lutriji! Bubu86 dobro poznajete jer nove sadržaje redovito i marljivo objavljuje. Već iz njezinog korisničkog imena otkrivate da se radi o mladoj kuharici. Rođena je u Pakracu, a trenutno živi u Švicarskoj gdje kao ugostitelj radi u restoranu. Romantik je u duši, voli nježne boje, naročito ružičastu, a kuhinja je njezin raj u kojem je ona kraljica; to je njezino mjesto za opuštanje, a pri tom joj još pomaže i glazba '80-ih.

Među njezinim jelima prevladavaju slatka, pa i sama kaže da od svega najviše voli pripremati kolače, torte, sitne kolačiće, praline, cupcakese i peciva... Muffine voli pune, a ne pjenaste, i nije od onih koji hvale salate, već obavezno traži gdje je meso 😉 Veliki je ljubitelj kasata, a nikako joj ne pašu datulje. U istoj nezahvalnoj kategoriji kod nje stoje i pelati, a svježu rajčicu ne jede već 15-ak godina. Muke u kuhinji zadavao joj je kokos u čišćenju, ali tom problemu pribjegla je tako što ga više ne kupuje 😉.                         

Voli i isprobavati nova jela, a naročito voli starinske, zaboravljene recepte. Prepuni ste pohvala za njezine kulinarske prijedloge, što se vidi i po brzini njihova nestajanja. Kad vam se ekipa dočepa ovih štapića, nema im spasa. Pancerote bi mogli jesti svaki dan, a ostajete iznenađeni kad su oni malobrojni za jedno popodne sposobni pojesti sve Rafaelo stangle. Buba jako voli rolate, pogotovo s notom "na starinski način"; pa i među prvim njezinim isprobanim receptima našao se Bakin rolat. Ostavila vam je i podsjetnik na Jaffa kolač kojega ste rado pripremali, ali pomalo zaboravili. Štrudla s džemom zamirisat će vam cijelu kuću, a dekorativan doživljaj tanjurima dat će njezini Žirići i Kokosov orah. Kolač od limuna bit će vam osvježenje, kao i jednostavna delicija Limun kolač sa sirupom. Od ostalih hvaljenih specijaliteta još vam izdvajamo Keskül-Turski dezert, Prezburske kiflice, Shortbread, a izbor svojih preporučenih jela objavila je i u Coolerici Buba's kitchen.

A kako bi to bilo kad se kod Bube ne bismo osvrnuli i na njezine slike. Krupni kadrovi, neobične kompozicije i kombinacije, precizne linije, hrana stopljena s podlogom, mir na slici, a i strpljenje za detalje ono su što krasi njezine oku ugodne fotografije. Dojmili su vas se njezini sitni kolačići, školjkice s biserom, minjoni, košarice, korpice, grčke kuglice, jagode i ostalo voće, a niste ostali ravnodušni ni na kolač kompletno ljubičaste boje kao niti na fudge.

Najveće kulinarske uspjehe Buba određuje prema ocjenama svog slatkog, dobrog sinčića, zbog kojeg se najviše trudi. U grupu Početnici u kuhanju uključila se tek u lipnju prošle godine, ali sudeći po njezinim uratcima do sada, ne bi se baš moglo reći da se radi o početniku... Prije bi to bio napredni učenik 😉. Ipak, kaže da svoje prve praline nije pokazivala, jer je čokolade bilo posvuda. Svakako se može pohvaliti i dobrom zbirkom raznorazne opreme za rad u kuhinji, jer ju često pitate kako li je nešto napravila. Odaje nam ipak da od noževa ne koristi tanki i uski, jer s njim jednostavno ne zna raditi, već onaj deblji, teži i širi.

Buba, što god da ti koristi da tvoje kulinarske kreacije budu još ljepše i ukusnije, nadamo se da ćeš ih i dalje nesebično dijeliti s nama, kako bismo i mi uživali u rezultatima tvog truda. Velike čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.