Moj profil
Cool Chef mjeseca kolovoza – BrankaI
Cool Chef mjeseca kolovoza – BrankaI

Cool Chef mjeseca kolovoza – BrankaI

Čim krenete listati njezine sadržaje, primijetit ćete osebujan smisao za humor - od uvodnih tekstova recepata pa do neizmjerno dosjetljivih blogova.

Tko još nije čuo za BrankuI, jednu od "duša" ovih naših stranica? Vjerujemo da tek malobrojni. Njezin staž na Coolki već je dugogodišnji, a razlika u biografiji otkad se učlanila jest da je u međuvremenu postala i umirovljenica. Maštovita, draga, sa svojom peglom u ruci, s predivnim slikama svoje kćeri Marine, izuzetno ponosna majka i sretna žena svoga "Sandokana" :D...

Branka voli puno čitati. Dobra knjiga je drži budnom, kao i dobar film. Eh, još da je dan duži… Kako provodi veliki dio svog vremena u kući, ima problem oko izmišljanja jela. Svaki dan pitanje što kuhati, a onda bljesne ideja i eto ručka. No nije sve samo u tome.

Najradije priprema kolače, a od slanih jela rado sprema povrće u raznim kombinacijama, naročito patliđane. Od mesa najčešće piletinu. Kod nje se oduvijek kuha krumpir na sve poznate joj načine. Grah također svi vole jesti, a onda i pite i razna druga tijesta...

Svilena krem juha od krompira

Zapečen oslić u povrću

Svakako isprobajte:

Limončelo - još jedan

Gljive by Semy ... super slatkiš :)


Čim krenete listati njezine sadržaje, primijetit ćete osebujan smisao za humor. Ali na svakom koraku, od uvodnih tekstova recepata pa do neizmjerno dosjetljivih blogova. "Moji mi znaju reći da sam k'o vještica iz bajke o Ivici i Marici :D , a nisam, ne želim nikoga pojesti, pogotovo što većinu ovih kolača i sama jedem ;) ili "Bolje bi mi bilo da idem u kuglanu nego što pravim ove kugle pa se onda kuglam dok ih sve ne utamanim :D ili "Svaki put kad pokušam praviti nešto slano-slatkih okusa kažem neću više ali radoznalost je jača... Teško je uvesti dio američke kuhinje u bosansku :)"

Kokosica - mala vlažna torta

Mračna torta ili povuci - potegni


Simpatično je i kako zvuči njezino tumačenje izvora recepata: "Ideju našla na internetu, a onda napravila svoju muljažu ;) ili kad gleda videorecepte, bitno je obratiti pažnju i na zgodnog kuhara ;) Osim recepata, na internetu se može svašta naći što će potaknuti nečiju uspavanu kreativnost kakva je njezina.

Kulinarske (ne)uspješnice svakako zauzimaju posebno mjesto u njezinom repertoaru. Makar nam BrankaI bez imalo ustručavanja opisuje sve svoje borbe u kuhinji koje ona možda doživljava kao katastrofe. Nama one izgledaju kao izvrsno štivo za zabavu :) I nema veze što se te princes krafne nisu digle, pa ne bi imala što upisati pod rubriku kulinarskih katastrofa :)

Srcići poljupčići ;)

by frezija74 kiferiiii ;)


U mnogim situacijama kada iskre frcaju na sve strane Branka reagirala vrlo sabrano i smireno, svoje mišljenje iznosi bez prevelike buke i galame, no uvijek će reći koga što ide i rijetko će biti u krivu. Štoviše , bit će to s dozom humora koja nam svima odgovara, ne uvrijedivši pritom nikoga ;)

S velikim ponosom na našu novu cool cheficu, šaljemo joj sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Najava redovnog održavanja 04.12.2022 od 22-01h