Moj profil

Cool chef mjeseca kolovoza – olili

Olili se raduje kad isprobavate njezine recepte i njezin trud nagrađujete fotkama isprobanih joj recepata.

Olili kaže kako nije lijepo samo uzimati, a ništa ne davati (s obzirom da je dosta recepata izdvojila i isprobala s ove divne cool stranice), pa je osjetila potrebu da i ona da nešto od sebe i aktivno se uključila u rad. Iako živi u dalekoj Danskoj, Hrvatsku posjećuje najčešće oko Uskrsa, pa se na žalost nismo imali prilike s njom družiti na velikim cool okupljanjima.

Voli prelijepe boje jeseni, ubrati plodove koje je sama uzgojila u svom vrtu,  a i jako voli arasicev recept za kobasice 🙂 Obožava heklati amigurumi tehnikom, a mačak Roco najveća je maza od mačaka koje je do sad imala. Iz nje pršti čista radost i zbog malo proljetnog sunca mogla bi zagrliti cijeli svijet, dok od vaših komentara na njezin mladolik izgled i nevjericu da je baka raste kao kvasac 🙂 Ko ju ne bi volio kao baku kad radi ovakve torte za svog unuka :).

Na odabir slike dana oduševi se toplom ugodom, kao malo dijete, a svima nam poklanja lijepe fotografije svojih uspješnica, koje joj s vremenom postaju sve kvalitetnije: primamljivo izgledaju njezine izvedbe peciva, quichea, omleta, grah juhe, kotleta, lemon curda, kolača od badema, deserta i kreme od jagoda, čokoladnih pločica ili keksa, a proljetnom tortom i sestru je namamila da se registrira.

Olili voli kombinirati različite vrste brašna i probati neki novi kruh. Nije joj lako čekati da se domogne pečenog kruha, jer jedva čeka da proba i vidi je li to ono što je od tijesta očekivala. Svaki put se ugodno iznenadi i zaboravi na vrijeme koje je prošlo u iščekivanju, a i vi volite njezine multisjemenkaste kruhiće i peciva, između kojih prvenstveno izdvajamo Grčki seljački kruh s predivnom koricom i super objašnjenjem kako ga napraviti. Jasminine lepinje u 12 koraka poslužit će za sve one koji su mislili da u izradi lepinja postoji neka tajna. Uz njih vam još fale samo dobri ćevapi :).

Ima ona rješenje i za sve one koji su već iscrpili razloge zašto ne pripremati Pitu sa sirom poput "nemam veliki stol i prostor, ne znam baratati oklagijom, puca tijesto, ne volim rasipati brašno posvuda, nemam vremena..." Praktične pizza pužiće možete i zamrznuti, a ako ste od tartova, onda ne propustite isprobati njezin Australski tart intrigantnog naziva koji ste pokušavali dešifrirati, Tart s mljevenim mesom ili Tart s podlogom od krompira, nadjeven šunkom, šampinjonima i brokulama.

Od korisnih savjeta koje je Olili s nama podijelila je i kako dobiti slastan komad mesa s hrskavom koricom, a pritom i čistu pećnicu, a tu je i koristan savjet kako izraditi ružice od fondana. Kad smo već kod slatkog, oduševio nas je i prijedlog brzog i dekorativnog deserta za one koji vole kombinaciju narančastog i zelenog, Vanil pita s čijim korama nikad lakše niste izašli na kraj te Danski starinski desert s jabukama omiljen među mladom i starom populacijom u Danskoj. Izdvajamo još i Marokanski kolač od naranče koji će zamirisati cijelo naselje dok se peče, Cimet kuglice s lješnjacima koje mogu stajati zavidno dugo, osim ako ne planu prije nego li ih pospremite u kutiju. Znamo mi da ona voli suhe kolačiće, no pretpostavljamo da se među velikim pothvatima svakako bilježi i pečenje čupavaca za 70 ljudi 😉 Na popis za isprobavanje stavljamo još Domaće krekere i Stolverku, a od slanih Krumpir (pečen) s kukuruznim brašnom, Sirnicu i burek s domaćim korama sa zornim prikazima razvlačenja i Tanku i hrskavu pizzu s krumpirom i ružmarinom.

Olili će se obradovati svakoj slici isprobanog joj recepta koji se nađe u galeriji. Njoj je to nagrada za uloženi trud i raduje je kad se za njezine recepte nađe još jedna zadovoljna osoba. Mi smo sigurni da će nakon ovog proglašenja broj znatiželjnika samo narasti 🙂 Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.