Moj profil

10 zanimljivo drugačijih palačinki

Iako se nikad, baš nikad nećemo zasititi dobrih starih palačinki, tu i tamo isprobajte neki drugačiji recept za jednu od naših najomiljenijih slastica.

Kako su palačinke i lava kolač među najomiljenijim slasticama, nije teško zamisliti kakvo će oduševljenje izazvati cool kombinacija jednog i drugog, Lava palačinke (Lilly-cool).

Zahvaljujući receptu za neodoljive Japanske krem palačinke (Adriana8) s orasima i umakom od vina, san onih koji stalno sanjaju brdo palačinki može postati stvarnost kad god to požele. 

Lava palačinke

After eight palačinke (roler) koje podsjećaju na legendarne čokoladice, posebno će se svidjeti onima koji uživaju u čaju te onima koji su u stalnoj potrazi za novim okusima.  

Mrak palačinke (Morskavila), narezane na trake i pomiješane s voćem, orasima i čokoladom dobrodošle su uvijek, a posebno u "s.o.s" situaciji kad palačinke ne ispadnu savršeno okrugle.

I izgledom i okusom drugačije Zdrave američke palačinke (amyamericanfood) od zobi, jaja i jogurta, mogu bez grižnje savjesti jesti i oni kojima su one klasične previše kalorične.

Banana palačinke s bijelom čokoladnom kremom

Zahvaljujući tijestu s bananama i kakaom te kremi od bijele čokolade i šlaga, Banana palačinke s bijelom čokoladnom kremom  (olili), raspametit će sladokusce, ali i osvojiti one koji baš ne vole slatko.

Svoje mjesto među najzanimljivijim drugačijim palačinkama zaslužuje i recept za Crvene palačinke  (Ebba) koji otkriva kako da obične palačinke postanu crvene i neobične.

Za one koji žele razveseliti ukućane ili goste slasnim palačinkama, a ne vole stajati iznad vruće tave idealne su Palačinke iz pećnice  (betinna) prelivene umakom od jagoda ili nekog drugog voća.

Palačinke sa samo dva sastojka

Ljubitelji egzotičnih okusa, već će na prvi zalogaj zavoljeti i male, slatke, zlatnosmeđe Kokočinke (Ineska 2704), koje svoj poseban okus i miris zahvaljuju kokosovom brašnu i mlijeku.

Svima kojima se često događa da požele palačinke baš kad u hladnjaku nemaju ni mlijeko, ni jaja svidjet će se Palačinke sa samo dva sastojka (Pomoravka) koje se doista peku samo od brašna i mineralne.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.