Moj profil

štrudla od gljiva by acizalb (sa cool gorskog susreta)

Okus štrudle od gljiva by acizalb za koju nije objavila recept a kojom nas je počastila na Cool ravnogorskom okupljanju, kod mene i kod mojih doma izazvao je oduševljenje XXL razmjera. Naime, dio štrudle sa susreta sam odnila sa sobom u Split.
Željela sam da ju i moji okuse jer mene, iako inače mrzim špek, nije ostavila ravnodušnom, makar je i on dio sastojaka.
Ruka mi je staaaalno letila po tom pladnju punom minijaturnih kockica. Gljive su moja davna ljubav, ali rijetko ih se sjetim staviti u strudlicu.

Nestrpljiva po prirodi, nisam mogla čekati objavu recepta pa mi je Blažica na pp šapnula da recept postoji u knjižici koju imam već par mjeseci, i koja je poklon moje goranke Helgice :)).

Knjižica Ravnogorski plodovi gorja- tajne iz bakine škrinjice, autorice Blažice S. (naše cool acizalb) je prava riznica recepata i savjeta, a ovaj receptić je tek jedan u nizu onih koje sam probala i one koje tek hoću.


Nisam mogla izabrati bolji vikend za ovu deliciju, naime, baš sada su dani gljiva u Ravnoj Gori, Blažici su sigurno pune ruke posla, ali znam da uživa u tome. I ja bi sada rado bila tamo!

Naša štrudlica je malo većih komada (ručak), od domaćih kora, sa bukovačama i vrganjima i malo bogatijim preljevom- s kiselim vrhnjem za preljev sam stavila i jedan žumanjak. Prefina je, jedva sam odvojila komade za slikanje nabrzaka- dok smo jeli, i pojeli su se cim sam ih vratila na stol. Ta dva ohlađena komada su komentirali ko najfinije, i ja se slazem- hladna je najbolja, takvu ju pamtim i s okupljanja.

Blažica, hvala ti na prekrasnom receptu i Helgici na super cool poklonu!

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.