Moj profil

Dobro vam jutro!!!!!

neka Vam bude ljep i ugodan dan uz malo vjetrića da vam pirka…uz ovu sirutku od samosira kažu da je zdrava i puna proteina….........
SIRUTKA je ljekovit napitak poznat još iz antičkih vremena, sadrži mnoge važne tvari, proteine, kalcij, jod, ima odličan omjer kalcija prema fosforu, i natrija prema kaliju. Sirutka je bogata i B vitaminima, među kojima je vrlo važan (barem za vegetarijance) B12. Ipak, većina će se stručnjaka složiti da je najvažnija stvar u sirutci – proteini.”

“Zovu je i prirodni fenomen, koji se upotrebljava u izradi dječje hrane, u farmaciji, pekarstvu, izradi sira, sladoleda, stočne hrane… Ona je energetska tečnost koja sadrži natrijum, kalijum, vitamine, minerale, aminokiseline i proteine. Kao tečnost, brzo stiže do svih organa kojima nadoknađuje razne deficite u organizmu. Zbog niske PH vrijednosti taj je prijenos do organa veoma brz. Litra sirutke ima svega 360 calorija, upola manje nego svježe mlijeko.”

“Zbog toga što povećavaju razinu glutationa i glutamina, proteini sirutke značajni su i za održavanje dobroga zdravlja imunosnog sustava.

Nadalje, proteini sirutke pomažu sitost, tako što povećavaju nivo hormona koji «koče» apetit.

Proteini sirutke mogu smanjiti stres i depresiju je djeluju na smanjenje razine kortizola i povećanje razine serotonina…”

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.