Moj profil

Kineska večera za ekipu: Proljetni svici od povrća i Proljetne rolice

...zapravo ista stvar što se naziva tiče, ali po sastojcima ipak dvije varijacije na temu. Nakon nekih dodataka i zamjena to se malo udaljilo od originalnih recepata, ali stavljala sam dodatke za koje znam da se pojavljuju u proljetnim rolicama i slijedila sam postupak, osim načina pečenja. Jest da proljetne rolice više nisu p. rolice ako se ne prže u ulju, no previše se jela radilo u maloj kuhinji i nije bilo mjesta na peći, a i lisnato nisam imala za savijače već sam morala potrošiti ono drugo lisnato (kakvo se kupuje smrznuto) pa smo rolice pekli u pećnici. Također, nismo radili umake, pošto je prijatelj kupio četiri gotova kineska umaka. Uz mladi luk stavili smo i nešto poriluka, a ulje smo koristili maslinovo.
Svici:
Iz recepta sam jedino izostavila svježe paprike, jer nismo baš ljubitelji. Umjesto Vegete koristili smo kineski mix začina.
Sireve smo kombinirali Grana Padano i Pecorino, a za premaz koristili samo žumanjak jer je bjelanjak otišao u drugo jelo. Tikvice i mrkvu nismo ispustili…uglavnom smo se držali svih sastojaka, ali dodali smo zelje i mix sa sojinim klicama i bambusom.
Rolice: Nisu u pravom obliku, već su oblikovane u jastučiće, jer je bilo previše nadjeva, a tijesto je bilo premalo. Iz recepta sam jedino izostavila svinjetinu, te sam dodala i tikvice i mrkvu, sve drugo je po postupku.

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.