Moj profil

Uskršnje pisanice

37
Uskršnje pisanice

Ukrašavanje pisanica voskom, možda je dugotrajan proces, ali za tako lijepe rezultate se isplati.

Ukrašavanje pisanica voskom, možda je dugotrajan proces, ali za tako lijepe rezultate se isplati.

Sastojci

posudica za topljenje voska (što plića)
štapić
pribadača

Priprema

1.

Skuhajte jaja i pri tome pazite da se pri kuhanju ne oštete. (ukoliko vam budu jako kljucala ostat će vam sitne pukotine u koje će se uvući boja i neće lijepo izgledati)

2.

Pripremite boje kako je opisano u uputama (ovisno koje boje koristite, ja još nisam našla koje su mi najbolje i još uvijek sam u potrazi)

3.

Na štapić (možete uzeti komad grane od drveta koji nije saviljiv, nekakvih 10-ak cm dugačak) zabodite pribadaču (bumbačicu ili kako već zovete, ili čavlić sa što manjom glavom, pazite pritom da on ostane barem cm viriti iz štapića i da je stabilan)

4.

u posudi istopite vosak (ja uzimam konzerve od tune ili sardina u njima mi je nekako najlakše raditi) i kroz cijeli radi pazite da on bude vruć, ako se puši onda je prevruć, ako kad ga stavljate na jaje on otpada onda je prehladan.

5.

Kada su kuhana jaja ohlađena (da se vosak nebi dopio na njima) i boje ohlađene (iz istog razloga) krećete s pisanjem. pribadačom prenosite vruć vosak po jajetu i pišete što želite. 

6.

Nakon tšto ste završili stavite jaje u boju. Sve što ste napisali ostati će u boji u kojoj je jaje bilo kada ste pisali po njemu. 

Npr. ako želite narančasti vosak na zelenom jajetu, prvo stavite jaje u narančastu boju, pišete po njemu i stavite u zelenu boju. Sve ispod voska ostaje narančasto. 

7.

Napomena: Pripazite da jaje dobro osušite, te da ne bude masno, jer neće vam se dobro primati ni vosak ni boja.

Na žalost nemam sve slike pripreme, ovo je gotovi rad od prošle godine. 

  • Uskrs(4)
  • Veligden(1)
  • Pisanice-s-voskom(1)
  • Vaskrsnja-jaja(1)
  • Pisanice(1)

11

http://www.govic-company.hr/images/stories/pribor/Pins/pribada%C4%8Da.jpg

Ovo je pribadača 🙂 I mora biti ta s metalnim vrhom, ne one s plastičnim.

Poštovana da li bi ste mogli da postvite sliku od te PRIBADAČE, ne znam o cemu je rec (prvi put čujem) ili da mi objasnite. Unapred hvala.

probaj, neće te puno koštati, osim vremena. Za početak napravi si jednu boju, ako bude išlo onda probaj s više boja (čisto da ne izgubiš i boje i vrijeme). Sretno 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Chicken tikka
ARI26

Chicken tikka