Moj profil

Ukrasavanje slikanjem na torti i sugarveil

66

Uputstvo za ukrasavanje.

Uputstvo za ukrasavanje.

Sastojci

1 torta presvucena fondantom
sugarveil
boje u prahu
vodka ili beli rum
ulje ili confectioner's glaze

Priprema

1.

Tortu i podlogu presvuci fondantom. Pozeljno je da je torta takva da ne mora stajati u frizideru. Na slici je koristen bledozeleni fondant pomesan sa belim tako da se boje ne spoje skroz nego da se dobije marble effect. u podlogu utisnite slamku rotirajuci podlogu da dobijete reljef kao faltice. Deo izmedju torte i podloge zamaskirajte secernim perlicama koje zalepite belancetom.

Sugarveil umutite po uputstvu sa vrecice pa premazite preko kalupica za cipku i pazljivo nozem uklonite visak. Ostavite da se osusi tako da se moze lepo odlepiti od kalupica a da je jos uvek fleksibilno, pa belancetom zalepite za tortu. Gornju ivicu zamaskirajte falticama i spojeve pokrijte ruzicom. Sugarveil je za razliku od royal icinga fleksibilan (osim kad se presusi, onda postaje lomljiv), sadrzi belance, dekstrozu, secer, i xanthan gum. Nameravam eksperimentisati da dobijem nesto slicno u kucnoj verziji, stavicu recept kad bude uspelo.

Za sliku na vrhu, nacrtati sliku koristeci neki svetliji ili neutralni edible food color pen.

2.

Za bojenje, poceti prvo sa pticom. Obojite pticu bojama u prahu rastvorenim u malo vodke ili belog ruma, nanosite prvo osnovne svetlije boje pa zatim tamnije, na kraju dodajte detalje. Da bi boje bolje pokrivale, u svaku umesajte malo bele boje u prahu.

3.

Zatim obojiti granu, opet prvo osnovnom bojom pa dodajte tamnije i svetlije delove.

4.

Obojite listove svetlo zeleno, iscrtajte zilice i pocnite nanositi tamnije zelenu.

5.

Ostrim nozem odstranite boju za zilica. Rastvorite svetlo zelenu boju bez bele boje u malo alkohola, pa time predjite preko lista. Kad su se listovi osusili, umocite cetkicu u ulje ili confectioners' glaze i pazljivo predjite preko listova ispirajuci cetkicu izmedju poteza da ne bi razmazali boju tamo gde ne treba.

6.

Obojite tresnje u nijansama crvene. nanesite tamnije crvenu gde je senka, belu gde je svetlo. Zatim preko tresnjica predjite sa uljem ili confectioner's glaze. Ako koristite ulje, pazite na to da se boje mogu razmrljati tako da ne dirajte sliku kad bude gotovo.

Posluživanje

Motiv ptice na grani je iz knjige Painting garden birds.

  • Alek(2)
  • Dekoracije(2)
  • Dekoracija(2)
  • Deko-x(1)
  • Dekoriranje-torti(1)
  • Alek-h(1)
  • Ukrašavanje-torte(1)

24

Imaju svoj website, a ima ga za kupiti na www.sugaricing.com (britanski, shipping je jeftiniji nego iz USA).

Alek ovo je pre*pre*predivno. Ali gdje nabaviti sugarveil?

Savrseno,svaka cast👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)