Moj profil

Strawberry tapioka

90 minuta
16
Strawberry tapioka

Sastojci

za
600 ml mlijeka
2-3 žlice velike šećera u prahu
2 vanil šećera (može i bourbon vanil šećer, a može i žličica vanil ekstrakta)
500 gr jagoda
2 žice velike šećera u prahu
1 vanil šećer

Priprema

1.

Tapioku namočiti u mlijeko i ostaviti sat vremena.

2.

Za to vrijeme jagodice očistiti i posuti sa 2 žlice šećera u prahu i vanil šećerom, promiješati i ostaviti da puste sok.

3.

Tapioki i mlijeku dodati šećer u prahu i vanil šećer (ili ekstrakt vanilije šta se ima),te staviti kuhati na srednje jakoj do laganoj vatri. Kad zavrije, miješati i kuhati sve dok perlice ne postanu prozirne.

4.

Kad je tapioka kuhana ostaviti je da se ohladi uz povremeno miješanje, ako se želi ubrzati proces hlađenja, prebaciti smjesu u staklenu posudu i hladiti u vodi (ja sam tako jer sam bila nestrpljiva) .

5.

Servirati u prigodne posudice, na dno staviti jagode, koje su već fino pustile sok, zatim tapioku i na vrh opet jagodice, evo vrlo jednostavno i fino.

  • Tapioka(3)

6

Ja sam kuhala, od kad je zavrilo mlijeko 20 min. uz stalno miješanje da se ne zalijepi. #5 odlična ideja jagodice ubaciti odmah, drugi put probam tako.

Kuha se 10-15 minuta, dok ne postane prozirna. Ja sam je isto radila s jagodama, samo sam u mlijeko dodala izmiksanejagode, i stavila sam smeđi šećer, tako da je na kraju izgledala kao da je s čokoladom.

A koliko vremena se odprilike kuva tapioka? Nisam je nikad spremala, a narucila sam u prodavnici zdrave hrane da mi je nabave. Jednom sam je samo jela u nekom restoranu, pa mi se svidela, a vidim ovde puno divnih recepata. Recite mi samo okvirno vreme kuvanja, par minuta ili sat-dva?

Ovako je ispalo drugima