Moj profil

POPARA OD STAROG HLEBA

20 minuta
25

Evo nečega što je davno zaboravljeno a kada imate stari hleb časkom se napravi. Moja porodica voli poparu i ako nisam stari hleb upotrebila na neki drugi način rado to pojedu ovako.

Evo nečega što je davno zaboravljeno a kada imate stari hleb časkom se napravi. Moja porodica voli poparu i ako nisam stari hleb upotrebila na neki drugi način rado to pojedu ovako.

Sastojci

za
pola hlea od prethodnog dana
500 ml mleka
2 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
po ukusu soli

Priprema

1.

U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir. 

2.

Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu, na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući.    Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ili margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre. 

3.

Probajte, ako je potrebno dodajte malo soli. 

Posluživanje

Servirajte toplo.

  • Puter(1)
  • Mleko(1)
  • Beli-sir(1)
  • So(1)
  • Hleb(1)

7

Slažem se ana14562 u potpunosti. Maslinovo ulje stavljam i u pire krompir, kačamak... Margarin i puter ne smem da jedem i onda za sve koristim maslinovo ulje. Čak i ajvar pravim sa maslinovim uljem i tako smemm da ga jedem, jer zagrejano suncokretovo ulje nije zdravo. Ali temu o nečemu što je zdravo ili ne obradjuju neki drugi stručni ljudi, ja samo koristim ono što mi odgovara zbog zdravlja, koje već narušeno, i dokazala sam da može. Naravno da to nije kao original ali je isto tako jestivo i ukusno a i zdravije nego da se koristi margarin ili puter. Inače, to sam već rekla, svako može da doda ono što mu odgovara, nije zabranjeno menjati recept, jer oni treba da budu samo inspiracija da napravite nešto svoje i na svoj način.

Maslinovo ulje ne da ne smeta u popari, nego naprotiv. Danas mnogi stari, zaboravljeni recepti dobijaju novo ruho, pa tako i popara, a maslinovo ulje nije najcudnije sto moze da joj se dogodi 🙂

Jeste malo čudno, maslinovo ulje u poparu. Mnogo bolji je puter a i ukus ali meni smeta pa maslinovo ulje koristim za sve čak i pire krompir pravim sa maslinovim uljem. Recepte pravim prema onome kako ja smem da jedem i ako to mnogima nije logično pa mi kažu da nisam normalna i da radim nešto nespojivo, ali kako neko jede slatko i slano zajedno tako i ovo. Jedite i spremajte onako kako prija vašem organizmu a ne po onome da li je to logično ili ne. Eto tako dolaze na svetlost dana moji ne logični recepti. 👋

Ovako je ispalo drugima