Moj profil

NEVENOVA MAST

221
NEVENOVA MAST

EVO I RECEPTIĆA ZA OVU FANTESTIČNU ,LJEKOVITU KREMU!

EVO I RECEPTIĆA ZA OVU FANTESTIČNU ,LJEKOVITU KREMU!

Sastojci

200 GR SVINJSKE NESLANE MASTI
2 ŠAKE LATICA NEVENOVOG CVIJETA
50 GR PČELINJEG VOSKA

Priprema

1.

STAVITE MAST U POSUDU I NA LAGANOJ VATRI JE OTOPITE.

2.

DODAJTE LATICE NEVENOVOG CVIJETA I DOBRO PROMJEŠAJTE. OSTAVITE UZ KRAJ ŠPARETE ILI NA LAGANOJ VATRI DA SE KRČKA OKO 1H. VIŠE PUTA PROMJEŠAJTE!

3.

OCIJEDITE MAST OD LATICA I ONDA DODAJTE VOSAK.  VRATITE POSUDU  NA LAGANU VATRU DOK SE NE OTOPI VOSAK. DOBRO PROMJEŠAJTE DA SE SVE SJEDINI U KOMPAKTNU MASU.

4.

SIPAJTE MAST U PRIPREMLJENE TEGLICE I KAD SE OHLADI DOBRO ZATVORITE.

5.

OVAKO PRIPREMLJENA MAST MOŽE STAJATI 2 GODINE, JER VOSAK TU IMA ULOGU KONZERVANSA.

TEGLICE SPREMITE NA SUHO, TAMNO I FRIŠKO MJEST-ŠPAJZU.

Posluživanje

OVU MAST KORISTIM VEĆ PAR GODINA I JAKO SAM ZADOVOLJNA S NJOM. UPOTREBLJAVA SE KAO LABELO,ZA ISPUCANE RUKE,OPEKOTINE, HEMEROIDE,KAO KREMA PROTIV BORA....

MOJ SIN U DOBI OD 3GOD. DOBIO -ATLETSKO STOPALO, I NIŠTA MU NIJE POMAGALO.BILO JE U IGRI PAR KREMICA, MALO POMOGNE PA SE OPET VRAĆALO,PA ONDA DRUGA KREMICA I TOME NIKAD KRAJA. ČAK JE OD JEDNE,KOJU JE KORISTIO DUŽE VRIJEME PRESTAO RASTI. DVIJE GODINE NIJE NARASTAO NI CM. TEK SAM ONDA POGLEDALA U NUSPOJAVE I VIDJELA DA PIŠE DA POSTOJI OPASNOST DA SE USPORI RAST DJECE. TAD SAM ODLUČILA VIDJETI IMA LI POMOĆI U NARODNOJ MEDECINI I TAKO DOŠLA DO OVE KREME I RECEPTA. OD TADA NEMA NIKAKVIH PROBLEMA. KREMU I DALJE KORISTIMO ZA MAZANJE STOPALA RADI PREVENCIJE.

ETO TO JE MOJE ISKUSTVO! NADAM SE DA ĆE I VAMA KREMA BITI OD KORISTI. KAKO SE KAŽE- PRIRODNO JE PRIRODNO I SVI BI SE TREBALI OKRENUTI PRIRODI!

  • Nevenova-mast(7)
  • Zdravlje(4)
  • Neven-mast(3)
  • Neven(2)
  • Prirodni-lijekovi(2)
  • Apoteka(2)
  • Krema(1)
  • Zdravlje-nevenova-mast(1)
  • Lek-neven-krema-kako-se-pravi(1)

27

🙄hvala na odgovoru.napravila sam ja bez voska.

To vam je obični pčelinji vosak. Najlakše ćete ga nabaviti kod pčelara. Ja ga dobijem od mame.Ne znam dal ga ima u apoteci za kupiti.Ima tu iszo recepata za nevenovu mast bez voska pa probajte i tu napraviti. Ova moja kremica je čvršća baš zbog voska. Evo nadam se da sam pomogla. Evo još bi napomenula da svinjska mast mora biti neslana. Pozdrav

a kakav je to vosak? jel to mogu trazit u apoteci.?i bili moglo bez njega?imam puno domace svinjske masti a i cvjetova u basti pa bi napravila.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)