Moj profil

MoUsSe Au ChOcOlAt...

15 minuta
22
MoUsSe Au ChOcOlAt...

Njaaaam :D

Njaaaam :D

Sastojci

Priprema

1.

...

Najprije trebate rastopiti čokoladu. Imate više načina, najbolje ali i najkompliciranije je korištenje ‘bain-marie’. Zato je potrebno staviti čokoladu u manjim komadima u posudu koja može izdržati visoku temperaturu i tu posudu staviti na lonac s vodom. Staviti lonac na vatru dok ne zakipi vode. Tada će se čokolada polako rastopiti i na taj način ne može izgorjeti.

 Dok se čokolada ohladi odvojite bijelanjke od žumanjke. Pazite da ne bude niti malo žumanjka u bijelanjkama inače nećete moći dobiti snjega. Dodati prstohvat soli u bjelanjke, to će pomoči da se učvrste. Ne brinite za kombinaciju soli i čokolade jer prvo, neće se osjetiti, a drugo, sol zna izvuči najbolje od čokolade i omogučiti da njen okus dođe još više do izražaja.

Sad uhvatite mikser i neka on radi svoj posao. Tu nema greška, ne možete faliti, što višete miješate čvršće će biti.

Sad pretpostavljamo da se čokolada ohladila. Dodajte žumanjke i miješati sa kuhaćom. (Čokolada ne mora biti baš hladna, nego mlaka, čak i malo topla, u tom slučaju samo trebate brzo miješati kad dodajete žumance).

odajte bjelanjke u 3 ili 4 puta u smjesu i nemojte brzo miješati nego lagano miješate odozdo… nježno… da se ne razbije snijeg od bjelanjke.

Znači kad jeste to napravili trebali biste imati barem istu količinu musa od čokolade koliko ste imali snijeg od bjelanjka.

Stavite u malim posudama i ohladite u frižider 3 sata.

4

Ma super je, nemam rijeci 😁

vjerujem i moji vole ovako pravljen

Pravo je musss, njaaam, pravim ga svaki drugi, treci dan,

jako je ukusan i pozeljan za sve ljubitelje cokolade 😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)